• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704

Başkan Aslan Basın Mensuplarını Unutmadı

Çivril Belediye Başkanı Hakkı Aslan 24 Temmuz Gazeteciler Günü ve Basın Bayramı'nı kutlayarak, yazılı bir açıklama yaptı.
Belediye Başkanı Hakkı Aslan, 24 Temmuz Basın Bayramı'nın önemine değinerek, “Basının, doğru, güvenilir, tarafsız ve nitelikli haber yaparak bunu topluma objektif bir şekilde yansıtmak gibi önemli görevleri vardır. 1908 yılında basında sansürün kaldırılması için verilen mücadelenin yeri ve önemi büyüktür. Tarihte de yer alan bu önem ve sorumluluk, içinden geçmekte olduğumuz süreçte ise basının toplumdaki yerini daha önemli hale getirmiştir” dedi.
Belediye Başkanı Hakkı Aslan, 24 Temmuz Gazeteciler Günü ve Basın Bayramı nedeniyle yapmış olduğu açıklamada şu görüşlerine yer verdi “Basında sansürün kaldırılışının yıldönümü olan ve her yıl 24 Temmuz’u ‘Gazeteciler ve Basın Bayramı’ olarak kutlayan medya temsilcileri önemli bir görevi yerine getirmektedir. Dünyadaki ve ülkemizdeki gelişmeleri kamuoyuna en hızlı şekilde bildirerek toplumsal bir görevi yerine getirmeye çalışan tüm gazetecilerin gününü kutluyorum. Sansürsüz, etik değerlerle toplumumuzun aydınlatılması görevlerini en iyi şekilde ve özveriyle yerine getiren tüm basın çalışanlarının basın bayramı kutlu olsun. Basın özgürlüğü, demokrasinin bir gereğidir. Ülkelerin gelişiminde çok önemli bir yere sahip olan basının, halkı bilgilendirme, eğitme, kamuoyu oluşturma gibi çok önemli işlevleri bulunmaktadır. Çalışan ve emek veren gazetecilerin yağmurda, çamurda, sıcakta, soğukta, bazen de canını da tehlikeye atarak gerçekleştirdiği özverili çalışmalar sayesinde ülkemizde basın önemli bir konumdadır. Bu önemli misyonu gerçekleştirmek için zaman ve mekân gözetmeksizin, her zaman ve her yerde büyük bir özveri ile çalışan değerli basın mensuplarımızı takdir ve tebrik ediyor, bu duygu ve düşüncelerle, basın-yayın kuruluşlarında çalışan tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutluyor, çalışmalarındaki başarıların devamını diliyorum” şeklinde konuştu.



698 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası