• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704

Çivril’i Çekirgeler İstila Etti

Geçtiğimiz hafta ilçemiz üzerinden geçen ve sayıları onbinlerle ifade edilen dev çekirge sürüsü şehir merkezine indi. Özellikle yeni garaj mevkiine uğrayan çekirgeler garaja giriş çıkış yapan otobüslerin tekerlerinin kaymasına sebep oldu. Otogar çalışanları çekirgeleri temizleyebilmek için itfaiyeden yardım istedi. Olay yerine gelen itfaiye aracı çekirgeleri otobüslerin yolundan temizledi.
Bir çok vatandaş çekirge ısırması sonucu hastanenin kapısını çalarken, bazı ekin tarlalarının da zarar gördüğü söyleniyor. Yetkililerden konu ile ilgili bir açıklama yapılmadı.
Çekirgelerin göç ederken Çivril’e uğraması ile şu soruların sıklıkla sorulduğuna şahit olduk;
Çekirge Zehirli midir?
Çekirge böcekleri zehirsiz olup sadece ekinlere zarar veren canlılardır. Çekirgeler insanların ekinlerine saldırır, ekinleri istila edip, ekinlere oldukça zarar verirler. Bazen sürü halde yayılır ve bu çekirgeler nerdeyse tüm tarladaki ekinleri yiyip bitirirler. Çekirgeler hem ekinleri yerler, hem de bunların kalitesini düşürürler.
Çekirge insan ısırır mı?
Çekirgeler beslenmesinde tamamen bitkisel beslenirler. Bitkilerin yeni sürgülerini ve taze aksanlarını kemirerek yerler. Kesinlikle beslenmesinde insan ve hayvan kanını kullanmazlar ve beslenmek için insanı ısırmazlar. Çıplak elle tutulan bazı çekirge türleri kendisine zarar geldiğini anladığında kişiyi ısırırlar ve ısırdığı yeri kanatabilirler.



988 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası