• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382

Vatandaşın tepkisi Tatili İptal Ettirdi

Denizli İl Genel Meclisi’nin teknik gezi adı altında Avrupa ülkelerine düzenlediği vicdanları rahatsız eden seyahat, tepkiler üzerine iptal edildi.
Vali’den aldıkları kararı veto etmesini istediklerini belirten İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Vatandaşın tepkisine kayıtsız kalamazdık. Tüm parti grupları bir araya gelerek geziden vazgeçti” dedi.
Denizli’de halkın büyük tepkisine neden olan teknik gezi adı altında İl Genel Meclisi üyeleri ve İl Özel İdaresi bürokratlarının Avrupa ülkelerine düzenleyeceği seyahat iptal edildi. İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin, kamuoyundan gelen tepkiler üzerine Ak Parti ve MHP’den temsilcilerin de katılımıyla basın toplantısı düzenleyerek iptal kararını açıkladı.
Gürlesin, “Denizli İl Genel Meclisi üyeleri olarak biz yanlış yapmadık. Birileri suyu bulandırdı, vatandaşımızın yanlış bilgilendirilmesine neden oldu. Bu yanlış bilgilendirme neticesinde yurt dışı çalışma programı iptal edilmiştir. Haklı, yerinde ve yararlı olan bu çalışma programı yanlış algıdan dolayı yapılmayacaktır” dedi.
HALKIN TEPKİSİ GERİ ADIM ATTIRDI
Gürlesin, açıklamasında her ne kadar gezinin teknik amaçlı ve faydalı bir program olduğunu söylese de halkın inandırıcı bulmadığı bu gerekçelere gösterdiği yoğun tepkiyi de açıkladı. Gürlesin, birçok tepki telefonu aldıklarını, halkın tepkisine kayıtsız kalamayacaklarını söyledi.
DİRENDİLER AMA GİDEMEDİLER
Gezi önergesi, ilk olarak meclis gündemine geldiğinde de kamuoyundan sert tepkiler yükselmişti. Hatta CHP ve MHP’nin il başkanları, İl Genel Meclisi’ndeki parti gruplarına müdahale etmek istemiş ancak geri adım atılmamıştı. Tepkiler devam ederken, ısrarla konuyu meclis gündemine getirerek oy birliği ile kabul eden Ak Parti, CHP ve MHP’li meclis üyelerine halkın, “Menfaatleri söz konusu olunca muhalefeti bırakıp birleşiyorlar” şeklindeki tepkileri ve yoğun kamuoyu baskısı geri adım attırdı.



603 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası