• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406

İşte Çivril’in ilkleri

                Basın mensuplarıyla her hafta bir araya gelerek Çivril siyasetini ve gündemi değerlendiren Çivril Belediye Başkanı Hakkı Aslan bu haftaki basın toplantısında son dönemlerde yaşanan siyasi gelişmeler üzerine değerlendirmelerde bulunurken 1977 - 1980, 1994 -1999, 2009-2014 belediye başkanlığı dönemlerinde Çivril’de yapılan ilklerden bahsetti.

                Eleştirel siyaset keşke hep yapılsaydı

                Yaşanan siyasi gelişmelerin konuşulduğu toplantıda Ak Parti İlçe Başkanı Ümit Çelik’in yaptığı açıklamaları da değerlendiren Başkan Hakkı Aslan “siyaset aslında bu şekilde yapılmalı. Eleştirel siyaset hizmet üretmenin verimli yöntemlerinden biridir” dedi. Ak Parti İlçe Başkanı Ümit Çelik’in yaptığı açıklamalarda dile getirdiği bazı projelerin zaten Çivril Belediyesi tarafından uygulanmakta olduğunu belirten Başkan Aslan “Çivril Belediyesi olarak asli hizmetlerin birçoğunu yerine getirdik. Yapma konusunda geciktiğimiz hizmetler illaki olmuştur. Bunlar ya bütçe sıkıntısı yüzünden ya da Büyükşehir yasası ile müdahale edemediğimiz çalışmalardır” dedi. Siyasette idealleri olanların iddialı olmalarının normal olduğunu belirten Başkan Aslan” siyasette iddialı açıklamalar yapmak alıştığımız şeyler. Fakat iddialı olacağım diye bazı şeyleri de gözden kaçırmamak gerekir” dedi. Çivril Belediye Başkanı olarak eleştiriye her zaman açık olduğunu da belirten Aslan “eleştiri insanın kendini düzeltmesi için iyi bir uyarı sistemidir. Yapılan eleştirilerin bazılarına bende katılıyorum Çivril Belediyesi sosyal yatırımlarda biraz eksik kalmış olabilir. Ama keşke bu eleştirel siyaset ben başkan olduğumdan beri yapılsaydı” dedi. Çivril’de 2009 dan beri aktif ve etkili bir siyaset yapılmadığını ifade eden Başkan Aslan “keşke her hafta birileri çıkıp o neden yapılmadı bu neden geç kaldı diye bize hesap sorsaydı. Bugüne kadar hiçbir icraat yapamayan insanlar seçimler öncesi şunları yapacağım, bunları getireceğim demeye başladı. Hala bunlar neden yapılmadı diyen yok. Sadece vaat var. Çivril Belediye Başkanı olarak bu güne kadar Çivril’de gerçekleştirdiğim ilkler bile bizim başkanlık dönemimizde yaptıklarımızın Çivril’e kazandırdıklarımızın göstergesidir” dedi. Siyasette eleştiri yaparken yapılan ve verilen hizmetlerin göz ardı edilmemesi gerektiğini de belirten Aslan  “eleştiri yaparken objektif de olmak gerekir. Eğer sadece eleştirmek için eleştiri yaparsanız komik olur. Yapılan çalışmaları, verilen hizmetleri görmezden gelerek yapılan eleştiri, eleştirilene değil sahibine zarar verir. Ve eleştiri de asli görevinden uzaklaşmış olur karalama ve iftiraya dönüşür” dedi.

                Çivril’de 19 yıldır başarı ile yapılan Festivalin kendi başkanlığı zamanında başladığına dikkat çeken Başkan Aslan” bugün Çivril’in tanıtımında uluslararası bir platform olan festival ilk olarak benim başkanlığım döneminde yapılmaya başladı. Bugün yasa ile uygulanmaya çalışılan kapalı alanlarda sigara yasağını Çivril belediyesi olarak biz 18- 19 yıl önce uygulamaya başladık. Çivril’de gençlerimizin sağlıklı olmaları ve düzenli spor yapmaları için ilk halı sahayı biz yaptık. Çivril’in içme suyu hattı bizim zamanımızda sağlıklı bir hale getirildi. Bugün şehirleşmede örnek olan bölgelerin imar planları bizim zamanımızda hazırlandı” dedi. Çivril’de yapılacakların bitmeyeceğini belirten başkan Aslan“Çivril her gün büyüyen ve gelişen bir kent. Çivril’de hizmet, ihtiyaç ve beklentiler bitmez. Bugüne kadar ilkleri yaptığımız Çivrilimiz için ilkleri yapmaya devam edeceğiz” dedi.

                İşte Çivril’e İbrahim Hakkı Aslan’ın belediye başkanlığı yaptığı dönemlerde kazandırılan ilkler;

Festival

Yaz Spor Okulu

Çim Saha

Kent Konseyi

Halı Saha

Sİgarasız Salon

Park Yapımı

Belediye Ağaçlandırması (200bin ağaç)

Çivril İçme Suyu

Sebze Pazarı

Bir kalemde 400 hektar imar planı

Kum Eleme Tesisleri

Kilit Beton Parke Taşla Yol Yapımı

Asfalt Şantiyesi

Asfalt Yol Yapımı

Bilgisayar

Çok Katlı İş Hanı (iki adet)

Kapalı Otopark

Belediye Demir Marangoz Atölyeleri

Tek yön trafik uygulaması

Sıkıştırmalı çöp kamyonları

Geceleyin Poşetle Çöp Toplama

Çevreyolu

Cumhuriyet Balosu

Ücretsiz Tenis Salonu

Belediye İşçi Sendikası

Tiyatro Kursları

Halk Oyunları Kursları

Akdağ Zirve Şenlikleri

Yerli Malı Haftası Etkinlikleri

Dünya Emekçi Kadınlar Günü Kutlamaları

Miryakefolon ve Tarih Sempozyumları

Belediye Hizmet Binası



1121 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası