• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.316232.4457
Euro34.624434.7632

GÖREV VERİLİRSE LAYIKI İLE YAPARIM

                Ak Parti İlçe başkanı Ümit Çelik, basın mensuplarıyla yemekte bir araya gelerek gündemi değerlendirdi. Son günlerde Ak Parti’nin Çivril Belediye başkan aday adaylığı konularının gündemi meşgul ettiğini ve bilgi kirliliğinin önüne geçme adına böyle bir toplantı düzenlediklerini belirten Ümit Çelik “Başkan adaylığı için partimize yapılmış sözlü ve yazılı bir müracaat yok” dedi.

                Görev istenmez verilir

 

                2014 yerel seçimleri ile başkan adayları ve Çivril’e dair konuların görüşüldüğü yemekli toplantıda Ak Parti’nin yerel seçimlerde başkan adayı olmak isteyenlerin en çok tercih ettiği parti olduğunu belirten Çelik “Ak partide aday aday bolluğu yaşanması normal. Ak parti Türkiye’nin en büyük partisi, dolayısıyla aday olmak isteyenlerin ilk tercihi Ak parti olacaktır” dedi. Ak Parti’nin yerel seçim startını vermediğine de dikkat çeken Çelik “ şu an aday adaylarının isminin açıklanması partimizin bir politikası değildir. Parti Genel Merkezi seçim çalışmaları ile ilgili olarak il ve ilçe teşkilatlarını bilgilendirdikten sonra süreç başlayacak. Şu an aday adaylığının açıklanması erken” dedi. Siyaset yapan birçok ismin aday adaylığı için kamuoyunda konuşulduğunu belirten İlçe Başkanı Ümit Çelik “Siyasette görev istenmez, görev verilir” dedi.

                Seçim kazanacak ve hizmet üretecek adaylar belirlenecek

                Ak Partinin aday belirleme kriterlerinin başında Hizmet ve Proje üretecek isimler olduğunu belirten Ümit Çelik “adayımızı belirlerken en önemli kriterimiz adayımızın hizmet etme aşkı ve heyecanı taşıması, Çivril için projeler üretecek görüşte olması düşüncesindeyiz” dedi. Çivril’e hizmet etmenin çok önemli olduğunun altını çizen Ümit Çelik “bugün Denizli’nin hangi ilçesine giderseniz gidin hepsi de Çivril’den daha modern daha yaşanabilir durumda. Çivril iktidar yardım ve yatırımlarından hep mahrum kaldı. 2009’dan beri bir dosya hariç hiçbir konuda ne milletvekillerinden ne de bakanlardan yardım istemeyen, yatırım önerisi götürmeyen, ihtiyacımız var diyemeyen Çivril maalesef kaybetmiş ve geri kalmıştır” dedi. İlçelerin iller bankasından aldığı bütçenin yanı sıra İktidar yardımlarından da faydalanması gerektiğini belirten Çelik “bu konuda Çivril çok geri kaldı.  Bugün Çivril belediye başkanı Ak Parti’den bir isim olmuş olsaydı Çivril bugün çok farklı pozisyonda olurdu” dedi.

                Adaylık konusunda bize görev verilirse bu işi layıkıyla yaparız

                Kendi adaylığı ile ilgili olarak herhangi bir açıklama yapmayan Ümit Çelik “genel merkezimiz bu konuda açıklama yapma izni vermiyor. Yerel seçimler ile ilgili takvimimiz işliyor. Zamanı gelince aday adayları çıkar bizlerde konuyla ilgili açıklamaları yaparız. Benim adaylığım konusunda bir şey söylemek istemiyorum ama Çivril bize bu görevi layık görürse en iyi şekilde yapmaya da hazırız” dedi. 21 ülkeyi gezdiğini belirten Ümit Çelik “yerel yönetimler ile ilgili olarak gerekli deneyim ve tecrübeye sahibim. Hem yurtiçinde hem de yurt dışında modern belediyecilik adına önemli bilgi ve birikimlerim var. Ama dediğim gibi bu iş halkın istemesiyle olur. Layık görülürse bu işi layıkıyla yapacağımı inancım tam” dedi.

                Aday belirleme de halkın dediği önemli

                Ak Parti’nin aday belirleme sürecinde anket verilerine önem verdiğini belirten Ümit Çelik “adayın belirlenmesinde Partimiz tarafından yapılan anketlerin sonuçları çok önemli. Demokrasi adına tabanın belirlediği ve istediği isimler her zaman öncelikli olacaktır. Bunun yanında ilçe teşkilatı il teşkilatı ve Milletvekillerimizin görüşleri de belirleyici unsur olacaktır” dedi. aday olacak ismin Bilgi, birikim, deneyim, insan ilişkileri ve ekonomik şartların çok önemli olduğuna dikkat çeken Ümit Çelik “Ak Partiden aday olacak arkadaş her konuda donanımlı olmalı. Siyaseten bilgili, görgülü, insan ilişkileri üst düzeyde olmalı, iş bitiriciliği gelişmiş en önemlisi de ekonomik olarak rahat olmak zorunda” dedi.

                Her ilçe başkanı potansiyel belediye başkan adayıdır

                Ak Parti genel Başkan yardımcısı ve Teşkilatlardan sorumlu başkanı Ekrem Erdem’in teşkilat başkanları ile yaptığı toplantılarda Ak parti’nin öncelikli adaylarının ilçe başkanları olduğunu ifade ettiğini belirterek “teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcımız bir araya geldiğimiz toplantılarda 2014 yerel seçimlerinde her ilçe başkanımız potansiyel başkan adayımızdır diye açıklamalarda bulundu. İl ve ilçelerde Adayların belirlenmesinde bu tür ifadelerinde değerlendirileceği ve dikkate alınacağı açıkça ortadadır” dedi.

MHP tabanı sağduyusu ile hizmeti kimin

vereceğini bilir

                Ak Parti’nin hiçbir parti ile aday birliği yapmayacağını ve seçime tek başına kendi adayı ile gireceğini belirten Ümit Çelik” önceki yıllarda bazı seçimlerde siyasi partiler arasında dayanışma ve yardımlaşma olmuş olabilir. Bu konuda Ak Parti hiçbir zaman hiçbir parti ile ve isimle ortak çalışma yapmamıştır. 2014 seçimlerinde kim kimi destekler kim kimin arkasından gider bilemem ama Çivril’e en iyi hizmeti Ak Partinin getireceğini tüm Çivrilliler biliyor. MHP’li kardeşlerimin 2014 yerel seçimlerinde sağduyuları ile doğru bir seçim yapacaklarına inanıyorum. MHP’nin tabanı hizmeti özveriyi ve çalışmayı kimin yapacağını iyi bilir” dedi.

                Çivril 30 Mart’tan sonra gerçek hizmetle tanışacak

                2014 yerel seçimlerinde Çivril Belediye Başkanının Ak Partiden olacağına inancının tam olduğunu belirten Ümit Çelik “Çivril 30 Mart 2014’den sonra unutulmuşluğu ve geri kalmışlığı unutacak en önemlisi de 2014 seçimlerinden sonra Hizmetin ne olduğunu nasıl olduğunu görecek” dedi. Çivril’in Alt yapı ve Üst yapı konusunda çok geri kaldığını ifade eden Çelik “özellikle kanalizasyon, kaldırım ve şehir içi yolların durumu Çivril’e yakışmıyor. 2014 yerel seçimlerinden sonra bu görüntüler ve unutulmuşluk tarih olacak” dedi. Sosyal anlamda da Çivril’de bu güne kadar hiçbir çalışma yapılmadığına dikkat çeken Ümit Çelik “2014 yerel seçimlerinden sonra Çivril’de gençlerimizin bedensel ve fikirsel gelişimlerini geliştirebilecekleri spor ve sosyal tesisler açacağız. Çivril bu anlamda da çok geri kalmış vaziyette” dedi. Kent Konseyin bu anlamda bir eksiği kapatma görevinin olmadığını belirten Çelik” kent konseyi sadece yönetime katılma organıdır. Gençlerin ve toplumun sosyal ihtiyaçlarını karşılayan bir mercii ya da birim değildir” dedi.

                Kadınlar için pazaryeri kurulacak

                Yerel seçimlerden sonra kadınlara belediye aracılığıyla mikro krediler verileceğini ve kadınların el emeklerini yapıp satabilecekleri pazaryerleri kuracaklarını belirten Çelik “birçok şehirde başarıyla uygulanan mikro krediyle bayanlarımızı meslek sahibi yapma projesini Çivril’de de faaliyete geçireceğiz. Aldıkları kredilerle el becerilerini birleştiren bayanlarımıza ürettikleri ürünleri pazarlayabilmeleri için yer ve imkân sunacağız” dedi.



947 kez okundu

Yorumlar

baskanlık secımı     05/07/2013 17:40

her secım oncesınde verılen vaatler secım sonrası yerıne getırılemeyen vaatler.ama bızım ılcemız her zamankı gıbı ıs yapabılecek sahıslara degıl partıye oy vermeye devam edecektır.umarım bu secımde gercekten ılcemızı guzellestırebılecek ılerıye tasıyabılecek bır aday cıkar ve o kazanır.takım tutar gıbı partı tutmaktan vazgecmeyı bılmemız lazım.iyi olan kazansın.
önder ayvaz

Saat
Site Haritası