• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.316232.4457
Euro34.624434.7632

“Partilerde her seçim öncesinde mutlaka fikir ve aday ayrılıkları yaşanır. Bu demokrasi ve düşünmenin bir sonucudur. Yüzde yüz aynı isim üzerinde uzlaşmak imkânsızdır. Bu yüzden partililerin ve delegelerin katılımıyla yapılan seçimler başarıyı getiri

                Basın mensuplarıyla haftalık değerlendirme toplantılarına devam eden Belediye Başkanı Hakkı Aslan bu hafta yaptığı açıklamalar ile siyaset meydanını hareketlendirdi.

                Aday adaylarının belirlenmesi ile ilgili konuların değerlendirildiği toplantıda CHP’nin adayının belirlenmesinde delege ve partililerin fikirlerinin önemli olduğuna dikkat çeken Aslan “1994 ve 2009 seçimlerinde CHP’den belediye başkan adayı olacak ismi delegeler ve partililer belirledi bu iki seçimden de başarılı çıktık” dedi.

                Herkesin fikrini almak demokrasinin gereğidir

                Aday adaylarının belirlenmesin de partilerin ve parti ilçe teşkilatlarının değişik yöntemler kullandığını belirten Başkan Hakkı Aslan “ CHP, 2014 yerel seçimlerinde seçime girecek adayları belirleme konusunda 98 yerleşim merkezi hariç delege ve üyelere sorma yoluyla belirleme yapacak” dedi. Başkan Aslan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2014 seçimlerinde yarışacak adayların belirlenmesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamalarda bunu defaatle dile getirdiğini belirterek “genel başkanımız, adayların belirlenmesi konusunda ilki benimde katıldığım ve bütün CHP’li belediye başkanlarının da katıldığı bir toplantıda aday belirlemenin bu şekilde olacağını söyledi. Daha sonra bir televizyon programında CHP’nin belediye başkan adaylarının bazı yerler haricinde üye seçimleri ile belirleneceğini ifade etti” dedi. Demokrasinin gereğinin de bu olduğunu belirten Başkan Aslan “seçime girecek adayların belirlenmesinde partiye oy verenlerin gönül verenlerin fikirleri alınmalı. Nitekim CHP Çivril İlçe teşkilatı 1994 seçimlerinde ve 2009 seçimlerinde adayını bu yöntemle belirleyerek yarışa girdi ve her iki seçimden de başarı ile çıktı” dedi. Aday konusunda hiçbir zaman yüzde yüz mutabakat sağlamanın mümkün olmadığını belirten Aslan “partilerde her seçim öncesinde mutlaka fikir ve aday ayrılıkları yaşanır. Bu demokrasi ve düşünmenin bir sonucudur. Yüzde yüz aynı isim üzerinde uzlaşmak imkânsızdır. Bu yüzden partililerin ve delegelerin katılımıyla yapılan seçimler başarıyı getirir” dedi.



617 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası