• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.316232.4457
Euro34.624434.7632

Doğa Gönüllüleri Kanyonu Geçti

                Çivril’in doğa harikası Tokalı Kanyonu’nu tanıtmak için oluşturulan Tokalı Kanyonu Doğa Gönüllüleri geçtiğimiz haftasonu Tokalı Kanyonunu 7 saatlik yürüyüşle  geçtiler.

                12 kişilik gönüllü grubu Kocayayla’dan başlayan ve Gümüşsu’da sona eren kanyon yürüyüşünü 7 saatte tamamladılar. Grup sözcüsü Abidin Salkan tarafından yapılan açıklamada Tokalı Kanyonunu tanıtmak için 1 yıl önce kurulan grubun sadece Tokalı değil Çivril’in doğal güzellikleri olan Akdağ Sığırkuyruğu, Işıklı Gölü gibi değerleri de tanıtmayı amaçladıklarını belirtti. Çivril’de doğa turizminin geliştirilmesi için yapılan bireysel çalışmaları gruplaşarak kollektif bir hale getirdiklerini belirten Salkan; “Tokalı Kanyonu Denizli’de görülmesi gereken ender güzelliklere sahip bir bölge. Biz daha önce kanyonu çok defa gezmemize rağmen baştan başa ilk defa geçiyoruz. Amacımız Tokalı kanyonunu geçerken daha iyi tanımak ve edindiğimiz deneyimleri burayı ziyaret edecek olanlara aktarmaktı. Tokalı Kanyonu belli zorlukları olmasına rağmen bizim gibi amatör dağ sporcularının bile çok rahatlıkla geçebileceği bir etap. Ancak burayı geçecek arkadaşlar bu bölgeyi tanıyan grup ve şahıslardan yardım almalı. Haftasonu gerçekleştirdiğimiz yürüyüşte 7 saatlik zorlu serüvenden yer yer yüzerek, bazen de kayaları tırmanarak etapları geçtik. Tokalı kanyonu yürüyüşü ile başladığımız doğa gezilerine önümüzdeki günlerde Uşak Avgan Kanyonu ile Isparta Yazılı Kanyonu’nu da dahil etmek istiyoruz. Öncelikli amacımız Çivril’in doğa ve doğal güzelliklerini Denizli ve Türkiye’ye tanıtmak. Bununla birlikte kendimiz de Çivril’e yakın yerlerdeki doğa güzelliklerini tanımayı amaçlıyoruz” dedi.

                Salkan yaptığı açıklamada Tokalı Kanyonunda yaşayan ve Çivril Akdağa özgü kızıl akbabaları da görme şansı yakaladıklarını belirterek “Tokalı Kanyonu kendi güzelliğinin yanı sıra vahşi yaşama da ev sahipliği yapan bir bölge. Dünyada sadece Çivril Tokalı kanyonunda yaşanan kızıl akbabaların dansını bu etabı geçerken görebilirsiniz.

                Çivril Tokalı Kanyonu özellikle Denizli ve İzmirden doğa spor severlerin tercih ettiği bir kanyon olmasının yanı sıra ulaşım kolaylığı ve orta derecedeki zorluk seviyesi ile amatör doğa sporları severlerin cazibe merkezi haline geldi.

                Yürüyüşe; Abidin SALKAN, Ali İLHAN, Kadir EREN, Ümit ŞAHAN, Mahmut ÖNEY, Ali YAR, Hakan AKKUŞ, Can AKİK, Hakan AKBULUT, Tanju ESENLİK, Ethem ÖZÇELİK, Ergun DÜZ katıldı.



1769 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası