• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.316232.4457
Euro34.624434.7632

Çivril Belediye Başkanı İbrahim Hakkı Aslan son günlerde gündemi meşgul eden ilan reklam vergileri ile ilgili bir açıklama yaptı; “BELEDİYENİN STANDART ÖLÇÜSÜ YASALAR VE BELEDİYE MECLİS KARARLARIDIR.

                Çivril Belediye Başkanı İbrahim Hakkı Aslan son günlerde gündemi meşgul eden ilan reklam vergileri ile ilgili bir açıklama yaptı;

                “BELEDİYENİN  STANDART ÖLÇÜSÜ YASALAR VE BELEDİYE MECLİS KARARLARIDIR.

                Belediye vergi ve gelirleri yasası gereğince işyerlerinden tabela vergisi alınır. Bunun gibi yine ilan reklâm vergileri de alınmaktadır. Yasalar ilan reklâm vergileri için asgari ve azami sınırlar belirleyerek, bu sınırlar içerisinde alınacak ilan reklâm vergisinin Belediye Meclisi tarafından tespit edilmesini emreder. Çivril Belediye Meclisi 2013 yılı bütçesini yaparken (Yani KASIM 2012 ‘de ) EL İLANLARI için her birinden 25 kuruş alınmasına karar vermiştir. Ancak bu fiyatın yüksek olduğu konusunda el ilanı dağıtan bazı işyerlerinden talepler gelmesi üzerine, Belediye meclisimiz yeniden durum değerlendirmesi yaparak 7 Haziran 2013 tarihli Belediye Meclis kararı ile ilan ve reklâm amacıyla dağıtılan her türlü resimli veya yazılı ilan ve reklâmlardan, bundan böyle her birinden 25 kuruş yerine 15 kuruş alınmasına karar vermiştir. Uygulama yapılırken bu konuda önce vatandaşın yazılı ve imzalı beyanı alınmakta, bu beyanda belirtilen adet üzerinden ilan reklâm vergisi alınmaktadır. Doğaldır ki vatandaş, örneğin 1000 adet beyanda bulunmakla beraber daha fazla sayıda dağıtırsa bunun tespitinin çok da kolay olmadığını herkes takdir edecektir. Ancak yapılan takip sonucu böyle bir aykırılık tespit edilirse bununda yasal uygulaması yapılacağı muhakkaktır. İlan reklâm vergilerinde bu söylediğimiz uygulama tarzı dışında HİÇ KİMSEYE BUNDAN FARKLI BİR UYGULAMA YAPILMAMIŞTIR, YAPILDIĞINI İDDİA EDEN LÜTFEDER BELEDİYE BAŞKANLIĞIMIZA BAŞVURURSA YASAL İŞLEM YAPILACAĞINDAN HİÇ KİMSENİN KUŞKUSU OLMASIN. Belediye karar ve işlemlerinde yasalar, belediye meclis kararları, hukuk ve halkımızın ve Çivril’in yararından başka gözetilen hiçbir kıstas ve standart olamaz.

                Keza tabela vergilerinde de ışıklı ve projeksiyonlu olması halinde de her m² için 55,00 TL, ışıksız levha ve resim gibi sabit ilan ve reklâm tabelalarından beher m² si 33,00 TL tahakkuk ve tahsil edilmektedir. Belediye Meclisinin bu konudaki kararları yaklaşık üç yıldan beri aynı rakamlarla olmaktadır.

                Basılı kağıt ve el ilanı hesabında vatandaşın beyanı esas alınmakta iken, sabit levha ilan ve reklâmlarında levhanın eni boyu ölçülerek hesap yapılmaktadır.Ayrıca şunu da ifade etmekte fayda görüyorum Çivril Belediye Meclisinin bu konudaki kararları çevrede emsal şehirlerdeki (Dinar, Sandıklı, Uşak vs. gibi) rakamlarda dikkate alındığında diğerlerinden daha asgari rakamlar olduğu görülecektir.

                Çivril Belediyesi imkânları ölçüsünde vatandaşlarını ekonomik yönden korumaya çalışmaktadır. Mesela yapılan yolların üçte ikisini maliyetini yolun sağında solunda ikamet eden kişilerden alınması imkânı yasalarda olmasına rağmen Belediyemiz hemşehrilerimizin ekonomik durumlarını dikkate alarak böyle bir tahsilâta hiç girmemiştir.

                Çivril Belediyesinin yaptığı her şey daha güzel bir Çivril içindir.

                Tüm hemşehrilerimize sevgilerimi saygılarımı sunuyorum.” 18.06.2013



1011 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası