• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406

12 Üreticiye 28 Damızlık Koç

                Denizli Merkez ve İlçelerinde uygulanan “Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi” kapsamında 2013 yılı ödeneği ile 28 adet Bafra Irkı Koç Karamanlı, Yeniköy ve Yalınlı Köylerinde koyun yetiştiriciliği yapan 12 üreticiye teslim edildi.

                Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe İlçe Müdürlüğü bahçesinde yapılan törene Çivril Kaymakamı Orhan Burhan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, Denizli Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Şükran Çizmecioğlu, Denizli Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Öner, Çivril Gıda Tarım Hayvancılık İlçe Müdürü Numan Ertuğrul, Çivril Ziraat Odası Başkanı Mehmet Özkul ile daire  çalışanları ve çok sayıda çiftçi ile damızlık koç almaya hak kazanan yetiştiriciler ve aileleri katıldı.

                Törenin açılış konuşmasını yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Tarım İl Müdürü Sezgin Kutlu dağıtım töreni ve “Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi” hakkında bilgiler verdi Kutlu konuşmasında “Koyun ve Keçilerde Verimliliği Arttırma Projesi 40 ilde 2010 yılında uygulamaya geçmiş bir projedir. Bu proje kapsamında geçen yıl Çivril Irgıllı Kasabamızda 29 adet koç dağıtımı yapmıştık bu yıl yine Çivril’de Karamanlı, Yeniköy ve Yalınlı Köylerindeki yetiştiricilere 28 adet Bafra Cinsi Damızlık Koç veriyoruz” dedi. Denizli genelinde küçükbaş hayvan sayısının 640 bin civarında olduğunu belirten Kutlu “Denizli ekonomisinde önemli bir yere sahip olan hayvancılığı geliştirmek için çalışmalarımız devam ediyor. Yaptığımız damızlık hayvan projelerimizle İl genelinde küçükbaş hayvan sayımızı 1 Milyon’a çıkartacağız” dedi.

                Çivril Kaymakamı Orhan Burhan’da yaptığı konuşmada Gıda Tarım ve Hayvancılık il müdürlüğü ile birlikte yapılan “Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi” ile kara ırk’ı ıslah ederek hayvancılık verimini arttırmak için çalıştıklarını belirtti. Kaymakam Orhan Burhan “yıllardır hayvan yetiştiricisi vatandaşımız Kara Irk dediğimiz hayvanları yetirirdi onlardan verim elde etmeye çalıştı. Denizli’de küçükbaş hayvan sayısı bakımından ilk sırada yer alan İlçemizde verimli ırkların yaygınlaştırılması ve geliştirilerek verimin en üst seviyeye çıkartılması için çalışmalar yapıyoruz. İnşallah iki yıldır dağıttığımı bu verimli ırklar sayesinde hayvancılığımız hak ettiği yere gelecektir” dedi. 

                Konuşmaların ardından damızlık koç müracaatında bulunan yetiştiricilerinin de katıldığı kura çekimi yapıldı. Kaymakam Orhan Burhan, Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, Çivril Ziraat Odası Başkanı Mehmet Özkul Gıda Tarım hayvancılık İlçe Müdürü Numan Ertuğrul’un yaptığı kura çekimi ile yetiştiriciler hayvanlarını teslim aldılar. Kura çekiminden sonra törene katılan davetlilere ve hayvan yetiştiricilerine yemek ikramı yapıldı.



1018 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası