• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.316232.4457
Euro34.624434.7632

ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM IŞIKLI TURİZME KAZANDIRILMALI

                Önümüzdeki dönemde yapılacak en önemli hizmet Işıklı’yı Turizm merkezi yapmak olacaktır

                Çivril’de faaliyet gösteren basın kuruluşları ile düzenli olarak bir araya gelen ve haftalık değerlendirmelerde bulunan Çivril Belediye Başkanı Hakkı Aslan yaklaşan yerel seçimler öncesi Çivril’de yapılması gereken hizmetler ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkanlık yarışına çıktığında bir çok konuda söz verdiğini ve bunlardan büyük bir bölümünü ve önemli olanları yapmaya çalıştığını belirten Hakkı Aslan gelecek yıllarda Çivril’de yapılması gereken en önemli hizmetin başkan kim olursa olsun büyükşehir yasasından dolayı köy ve kasabalardaki imar ve yapılaşma ile Işıklı’nın turizme kazandırılması olduğunu belirtti.

                Çivril tarihinde bu kadar yol yapılmadı

                2009 yılından itibaren Çivril’de çözüm bekleyen konulara eğildiklerini ve yapılması acil olan hizmetlere öncelik verdiklerini belirten Hakkı Aslan “seçim vaatlerimizde söz verdiğimiz eksikleri gidermeye çalıştık. Bazı konularda bu önce yapılsaydı denilebilir. Öncelik anlayışlarımız farklılık gösterebilir. Belediye olarak en elzem konulara öncelik verdik ve yapmaya çalıştık. Bu güne kadar Çivril belediyesinin yaptığı toplam yoldan daha fazla yol yaptık. Hem asfaltlama hem de taş döşeme bakımından Çivril tarihinin en verimli dönemini yaşadık” dedi. Şehirleşme ve üst yapı olarak tüm ihtiyaçları karşılamaya çalıştıklarını belirten Aslan “yollarımız yapıldı. Kanalizasyon dan dolayı kaldırımları bekliyoruz. Şu an da Çivril merkezde üst yapı olarak yapılacak en önemli hizmet kaldırımlar şehir içinde yapılması gereken yaklaşık 120 kilometre kaldırım var” dedi.  Kaldırım çalışmalarına kanalizasyon bağlantısı nedeniyle başlayamadıklarını belirten Aslan “büyükşehir yasası ile birlikte kanalizasyon ve alt yapı Denizli Büyükşehir Belediyesine devroldu. Onun için bir çalışma yapamadık. 2014 yerel seçimlerine kadar kaldırımları yapma şansımız yok. Yapsak bile kanalizasyon bağlantısı yapılacak yerler yeniden kazılacak bu durum ek maliyet olacaktır”  dedi.

                Çivril’de yapılacak en önemli iş; imar ve yapılaşma

                Büyükşehir yasası ile köy ve kasabalarda imarlaşma ve yapılaşma konusunda ciddi çalışmaların yapılması gerektiğini belirten Başkan Hakkı Aslan “bundan sonra Çivril de yapılacak en önemli hizmet köy ve kasabalarda ki yapılaşma ve imar hizmetleri olacaktır” dedi. Gelecek dönem Çivril’de yapılacak işlerin ve hizmetlerin planlanması aşamasında sadece şehir endeksli düşünmenin yanlış olacağını belirten Aslan “gelecek dönem kim başkan olursa olsun sadece Çivril’e yapılacakları düşünmek yanlış olur. Hizmet planlaması yapılırken artık 9 kasaba ve 55 köy düşünülerek planlama yapılmalı” dedi.

                Köylerde organize hayvancılık yapılmalı

                Büyükşehir yasası ile birlikte köylerde sosyal yaşantı bakımından büyük değişikliklerin yaşanacağını belirten Hakkı Aslan “köy mevhumunun kalkacağı bir döneme giriyoruz. Artık köy dediğimz yerler ilçe merkezlerinin birer mahallesi olacak. Daha önceleri evlerinde hayvancılık yapan ve geçimini bununla sağlayan insanlar zamanla şehir olmanın getirdiği zorunlulukla sıkıntılar yaşayacak. Hem tarım ve hayvancılığın devam etmesi hem de hayvancılıktan geçimini sağlayan insanların mağdur olmaması için köylerde organize hayvan bölgeleri oluşturarak köylü vatandaşlarımıza yardımcı olunmalı” dedi. Çivril belediyesi olarak İğdir mahallesinde böyle bir çalışmaya imza attıklarını belirten Aslan “ iğdir köyümüzün Çivril’e bağlanarak mahalle olmasından sonra köy merkezi dışında organize hayvan bölgesi oluşturduk. Köy içinde hayvan bakımının getirdiği sıkıntıları en aza indirmek ve köylü vatandaşlarımızı mağdur etmemek için çalışma yapıyoruz. Çivril Belediyesi olarak İğdir’de yapılan bu çalışma 2014 yerel seçimlerinden sonra bütün köy ve kasabalarda da uygulanmalı” dedi.

                Işıklı sadece Çivril için değil Denizli için de önemli

                Büyükşehir ile birlikte her köyün ve kasabanın kendine göre yeni ihtiyaçlarının ve hizmetlerinin ortaya çıkacağının altını çizen Hakkı Aslan “ her köy ve kasaba belli konularda hizmet ihtiyacı duyacak yeni çalışmalar düzenlemeler isteyecek. Ama gelecek dönem Işıklı’nın yeri farklı olmalı. Işıklı sadece kasaba olarak değil Çivril ve Denizli için çok önemli bir merkez. Işıklının turizme kazandırılması için diğer bölgelere nazaran biraz daha öncelik hak ettiğine inanıyorum” dedi. Işıklı gölünü besleyen su kaynağında yapılan çalışmaların son 4–5 yıldır durduğuna dikkat çeken Aslan “Işıklı’nın Sit alanı olması nedeniyle özel bir durumu var belki çok hızlı çalışma yapmak mümkün olmayabilir ama gelecek dönem Işıklı’da turizme yönelik olarak yapılacak çalışmalar hem Denizli’nin hem de Çivril’in turizm potansiyelini arttıracaktır” dedi. Işıklı gölünde ve Akdağ’da doğa turizmi ile ilgili olarak detaylı çalışmaların yapılmasının çok önemli olduğuna dikkat çeken Aslan “doğal yapıya zarar vermeden yapılacak turizm tesisleri ile doğa turizmini canlandırabilirsek, alternatif tatil arayanları Çivril’e çekebilirsek hem Işıklı hem Çivril Hem de Denizli ekonomisi canlanır” dedi.

Çivril’in Kültür şehri olması için çalışmalar yaptık

                2009 yılından sonra Çivril belediyesi olarak kültürel çalışmalara da ağırlık verdiklerini belirten Başkan Hakkı Aslan bir şehrin gelişimi sadece yolların ve çevre düzenlemesinin tamamlanması ile bitmiş olmuyor. Bir kent, yaşanabilir alanlarının yanı sıra kültürel hayatının gelişmişliği ile de ilerlemeli” dedi. Çivril belediyesi olarak 2009 yılından itibaren tiyatro halk oyunları çalışmaları ile resim ve fotoğraf sergileri açtıklarını belirten Aslan “ birçok sanatsal alanda belediye olarak faaliyetlerimiz oldu. Özellikle kültürümüz yaşatma adına halk oyunları ve tiyatro anlamında Belediyemiz bünyesinde eğitim çalışmaları yaptık. İlçemizin geçmişi ile geleceği arasında köprü vazifesi yapacak fotoğraf ve resim sergileri açtık” dedi.

                Kent Konseyi ile bir ilki gerçekleştirdik

                2009 dan sonra tüm Çivril’in yönetimde söz sahibi olması adına Çivril Kent Konseyi kurulları oluşturduklarını da belirten Başkan Hakkı Aslan “Demokrasinin en iyi şekilde yaşanabilmesi adına Çivril’in yönetiminde her kesimden vatandaşımızın da olması adına Kent Konseyini kurduk. Konseyin çalışmalarını rahat yapabilmesi için yer temin ettik. Bugün Çivril Belediyesi Kent Konseyinin çalışma merkezi birçok ilde bile olmayan bir şekilde halkımızın hizmetine sunuldu” dedi. Kent Konseyi olarak düzenli aralıklar bir araya gelerek Çivril için ortak kararların alınmasını sağaldıklarını belirten Hakkı Aslan “Çivril Türkiye’nin en Demokratik şekilde yönetilen ilçesi yapmak için çalıştık” dedi.

                Spor faaliyetlerinde merkez olduk

                Amatör spor ve sporculara Çivril belediyesi olarak önem verdiklerini anlatan Hakkı Aslan Çivril olarak özellikle futbolda kendi çocuklarımızı eğitme adına önemli adımlar attık. Çivril Belediye sporu kendi alt yapımızdan yetişen gençler ile yeniden yapılandırdık. Bunun yanında açtığımız yaz spor okulları ile bir çocuğumuzun kendini keşfederek spor faaliyetlerinde kendilerini geliştirme fırsatı sunduk” dedi. Gelecek yıllarda Çivril’den yetişmiş birçok sporcunun çıkacağına inandığını belirten Aslan “belediye olarak sporun her dalında ücretsiz kurslar açmaya çocuklarımızı gençlerimizi ve vatandaşlarımızı sporla buluşturmaya gayret gösterdik. Gelecek yıllarda bu çalışmaların verimini alacağımızı ümit ediyorum” şeklinde konuştu.



704 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası