• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339

ANKARA’DA ÇİVRİL’LİLER GÜNÜ

                Ankara Çivrilliler Birliği tarafından bu yıl 4.sü düzenlenen ‘Başkentte Çivril Günleri’ 8–9 Haziran’da gerçekleşti.

 Çivrilliler Birliğinin Ankara’daki merkezinde yapılan etkinliğe ülkenin değişik yerlerinde yaşayan çok sayıda Çivrilli iştirak ederken Çivril’den de Kaymakam Orhan Burhan ile Belediye Başkanı Hakkı Aslan ile Çivrilli İşadamları ve çok sayıda davetli katıldı.

                Ankara Çivrilliler Birliğinden yemek ile ilgili olarak yapılan açıklamada “bu yıl 4. sünü yaptığımız Çivrilliler günlerine İstanbul, Ankara, Denizli başta olmak üzere tüm Türkiye’den çok sayıda Çivrilli katıldı” denildi.

                Yapılan açıklamada 4 yıldır ülke genelindeki Çivrillileri bir araya getirerek, gurbette memleketlerinin kültürlerini yaşatmaya çalıştıklarını belirten Ankaralı Çivrilliler “ilçemizin birçok yemeği özel ve güzel fakat en belirgin olanı keşkek, bizde her yıl keşkek günleri düzenleyerek kültürümüzü yaşatmaya çalışıyoruz” dediler.

                Açıklamada yapılan etkinlikle katılımcıların her yıl bir araya gelerek hem ilçelerinden haber aldıklarını hem de birbirleriyle hasret gidererek yeni yetişenlerin birbirleriyle tanışmalarını sağladıklarını belirtilerek “amacımız hem özlem gidermek hem de birbirimizle olan bağları güçlendirmek. Keşkek bahane. Ama bu etkinlikle birlikte Unesco Kültür Miras Listesine giren yemeğimizi de yaşatmış oluyoruz” denildi.

                Her yıl Çivrilli İş adamı Atasay Kamer’in Ankara’daki evinin bahçesinde yapılan etkinliğin bu yıl da aynı yerde gerçekleştiğinin belirtildiği açıklamada “toplantıları yapmaya başladığımızdan itibaren her yıl, bir Çivril sevdalısı işadamımız programı finanse ederek bu etkinliğe ev sahipliği yapmaya çalıştı. Geçen yıllarda Hüseyin Altaş ve Atasay Kamer tarafından yapılan yemekler bu yıl Çivril ilçemizden işadamları Vedat ve Vehbi Demir kardeşler tarafından finanse edildi. Birlik olarak bu güzel iki günü bizlere yaşatan Çivril’in yetiştirdiği iki işadamına ve davetimize katılarak ilçesi için bir şeyler yapma gayreti içine giren tüm Çivrilli dostlarımızla, bizi geçen yıl olduğu gibi bu yılda yalnız bırakmayan değerli Kaymakamımız Orhan Burhan’a sonsuz teşekkürlerimizi sunarız” denildi. Bu yıl ki toplantı temasının ‘Ahde Vefa’ olarak belirlendiğinin ifade edildiği açıklamada iki gün süren toplantıda Çivrilli Tarihçi Öğretmen Münir Sayhan tarafından Çivril ile ilgili bir sunum gerçekleştiği ve Çivril’in tarihi ve Mitolojik geçmişi ile ilgili bir tanıtım yapıldığı ifade edildi. Toplanın ikinci gününde davetlilere Çivril’in yöresel yemekleri ikram edilerek ülkenin değişik yerlerinden gelen Çivrillilerin tanışma fırsatı buldukları belirtildi.



1884 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası