• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398

Her Yer TAKSİM Her Yer GEZİ PARKI

                Çivril ADD Şubesi, Çivril CHP Gençlik Kolları, İşçi Partisi Çivril Örgütü ve Eğitimsen Çivril Şubesi Taksim Meydanındaki gezi parkında yaşanan protesto eylemlerine destek vermek aracıyla Atatürk Anıtı önünde eylem yaptılar.

                Cuma günü saat 19.00’da başlayan ve 100 kişinin katıldığı eylemde göstericiler slogan atarak İstanbul Gezi Parkında yaşanan olaylardan dolayı AK Parti Hükümetini eleştirdiler. Üniversite öğrencileri ile ADD gençlik kolları üyelerinin ağırlıkta olduğu eylemde ADD Çivril Şube başkanı Nuri Özen bir konuşma yaparak İstanbul’da yaşananları kınadıklarını ifade etti. Özen konuşmasında “Öncelikle aynı amaç için bir arada toplanmış Sivil Toplum Örgütleri, Siyasi Partiler ve Çivril Halkı buraya gelip bizi bu önemli günde yalnız bırakmayıp sonuna kadar desteklediğiniz için teşekkür ederim” dedi.

                Sloganlar eşliğinde konuşmasına devam eden Özen “Günümüz hükümetinin göreve geldiği ilk günden itibaren basın, yayın, eğitim ve sosyal alanlarda uyguladığı baskıcı yönetim ve Türkiye’yi adım adım dönüştürürken yaşamın her alanına faşizan bir anlayışla müdahale etmeye devam etmektedir. Çevreye, kültüre, sanata dolayısıyla çağdaş yaşama bağlı yurttaşlarımızın demokratik istemleri ve tepkileri tarihin en karanlık diktatörlerini aratacak şekilde vahşice, insanlık dışı müdahaleler ile bastırılmaya çalışılmaktadır. Bölgesindeki ülkelere demokrasi havası atan iktidarın maskesi Taksim Gezi Parkında düşmüş, gerçek yüzleri ortaya çıkmıştır. Taksim Gezi Parkı direnişi Türk Demokrasisi için bir dönüm noktasıdır. Haklarımızı, özgürlüklerimizi, insanlık onurumuzu, yaşam tarzımızı, korumak adına her yer Taksim her yer Gezi Parkı tek yol direniş” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

                Konuşmaların ardından slogan atan eylemciler, polisin müdehale etmesine gerek kalmadan olaysız bir şekilde dağıldılar.



967 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası