• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406

Yanan ormanlar Bal ormanı olarak yeniden canlandı

                2 yıl önce çıkan yangınla tahrip olan Belence Köyü ormanlık alanı Orman Bölge Şefliğinin yaptığı Bal Ormanı çalışması ile yeniden canlandı.

                Belence Köyünde 2011 yılında çıkan yangında tahrip olan 22 Bin metrekare alana dikilen toplam 14 Bin ağaç ile Bal Ormanına dönüştürülen alan arıcıların ve bal üreticilerinin gözdesi olacak. Çivril Orman Bölge şefi Serkan Kızılel Bal Ormanı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada 2012 yılında ülke genelinde uygulamaya başlanan Bal Ormanı Projesi kapsamında Belence Köyü sınırlarındaki 22 Bin Metrekare yanmış orman alanı dikilen ağaçlarla Bal Ormanına dönüştürülmüştür” dedi. Kızılel açıklamasında Belence Köyünde 2011 yılında çıkan yangında tahrip olan ormanlık alanda yapılan çalışmalar ile arıcılığın ve organik bal üretiminin gelişmesinin önünün açıldığını vurgulayarak “çam ormanlarının içinde meyve ağaçları ile oluşturulan ormanlar organik bal üretiminde önemli katkı sağlayacaktır. 2011 yılında yanan bu bölgeyi Orman Bölge Şefliği olarak sürerek temizledik, Orman Bakanlığına tescil ettirerek Bal Ormanına çevirdik” dedi.

                22 Bin metrekarelik alanda 14 çeşit ağaç dikimi yapıldığını belirten Kızılel “Leylak, Ahlat, İğde, Badem, Erguvan, Yabani Erik, Yabani Elma, Yabani Dut, Yabani Zerdali, Akasya, Biberiye, Kayısı, Hünnap, Mor salkım ağaçlarından oluşan çok çeşitli bir orman oluşturduk. Bu bölgede bal üretimi yapacak arıcılar hem çam balı, hem de meyve aromalı bal üretebilecekler. Orman sayesinde Çivril arıcılık ve bal üretiminde merkez olacak” dedi.



1011 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası