• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231

KOCAYAYLAYI SON ANDA YAĞAN YAĞMURLAR KURTARDI

Geçen yıl başlayan kamp serüveni bu senede devam ediyor. Etkinliklerine bu sene Murat Dağı ile başlayan Çivri Doğasporları Sevdalıları ikinci etkinliklerini Akdağ Kocayayla’daki 3 günlük kamp ile devam ettirdiler.
Kampa katılan muhabirimiz Kocayayla’nın sürekli sakinlerinden olan Horoz Ali lakaplı çobanla yaptığı röportajda bu senenin kurak geçtiği bilgisini aldı. Çoban bu sene çok az kar yağdığını ve dolayısı ile su sıkıntısı çekildiğini belirtti. Daha önceki sene yoğun kar yağışı ve şiddetli soğuk yüzünden bir çok yılkı atı ve geyiğin telef olduğunu belirten Horoz Ali “bu sene de kar yağışının çok az oluşu bizleri korkuttu. Bu seferde hayvanlar su ve yem sıkıntısı çekerek telef olacak sandık. Ancak Nisan ayında yağan yağmurlar bizi ve hayvanları kurtardı” dedi.
İnsanlar günden güne doğayı daha çok seviyorlar
Horoz Ali vatandaşların da günden güne bilinçlendiğini vurguladı. Uzun yıllardır senenin 6 ayında Kocayayla’da ailesi ile birlikte çobanlık yaparak yaşamını sürdürdüğünü belirten Çoban Ali “artık vatandaşlar bilinçleniyor. Eskiden buraya kampa, pikniğe gelen insanlar çöplerini bırakıp giderlerdi, artık insanlar çöplerini doğaya atmıyor. Yanlarında getirdikleri poşetlere doldurup geri götürüyor, bu durum doğanın korunması için çok önemli” dedi.
Öğrencilere ve Çivril Belediyesi çalışanlarına piknikten sonra kendi çöplerinin yanı sıra doğada temizlik yaptıkları için teşkekkür ettiğini belirten Horoz Ali “öğrencilerin özellikle kırık camları toplamaları çok iyi oldu. Büyük çöpleri ben ve çocuklarım zaman zaman topluyoruz, ancak küçük parçaları toplamak zor. Cam kırıkları yaz aylarının yaklaşması ile ormanı tehdit ediyor, öğrenciler ve Çivril Belediyesinin çalışanları sayesinde bu tehdit ortadan kalktı” dedi.



682 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası