• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479

PROF.DR. KEMAL ARI, “19 MAYIS VE ATATÜRK” KONULU KONFERANS VERECEK

                9 Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Atatürk İlkeleri ve İnkılapları Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Kemal Arı ilçemizde bir Konferans verecek.  15 Mayıs 2013 Çarşamba günü saat 21.00’de Çivril Şevkiye Özel Anadolu Öğretmen Lisesi etkinlik salonunda yapılacak olan Konferans tüm Çivrillilere ve öğrencilerimize açık olacaktır.

                PROF.DR. KEMAL ARI  ÖZGEÇMİŞİ

                Kemal Arı, 1965 yılında Samsun’da dünyaya geldi. 1985 yılında Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Devrimi Tarihi kürsüsünü bitirdi. 1986’da, Ege Üniversitesi’nin Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi okutmanlığını kazandı.

                1987 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Atatürk ilkeleri ve İnkılâp Tarihi Enstitüsü’nde araştırma görevlisi oldu. Prof. Dr. Kemal Arı, 1993 tarihinde Atatürk ilkeleri ve İnkılâp Tarihi Enstitüsü’nde öğretim görevliliğine ve müdür yardımcılığına atandı. 

                Askerliğini Genelkurmay ATASE (Askeri Tarih ve Stratejik Etüd Başkanlığı) Birinci Türk Tarihi Komisyonu’ndaki göreviyle tamamladı. Bu süre içinde, Genelkurmay yayını olarak çıkan Birinci Dünya Savaşı Kronolojisi çalışmasını gerçekleştirdi. Aynı süre içinde Askeri Tarih Araştırmaları Bibliyografyası’nın yayına hazırlanmasını sağladı.

                Prof. Dr. Kemal Arı, Türkiye’de “Azınlıklar Sorunu”nun en önemli evrelerinden biri olan “Mübadele” konusu başta olmak üzere tarihsel göçler, Türk denizcilik ve deniz ticareti, yakın dönem İzmir kent tarihi, Türkiye’nin sosyal ve toplumsal tarihi; biyografi, tarih araştırma yöntemleri, Osmanlı paleografyası ve kronoloji konularında uzmandır. Birleşmiş Milletlere bağlı Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin etkinlikleri çerçevesinde Göç  ve Mülteci hareketlerine ilişkin eğitim seminerlerinde, komiserlik üyelerine uluslar arası etkinlikler kapsamında Türkiye’nin göç ve mülteci sorununun tarihsel sürecini anlatan çeşitli bildiriler sunmuştur. 

                Prof. Dr. Kemal Arı'nın Başbakanlık Atatürk Araştırma Merkezi Haberleşme Üyeliği, Gnkur. ATASE (Askeri Tarih ve Stratejik Etüd Bşk.) Türk Askeri Tarih Komisyonu Genel Kurul Üyeliği; Gnkur Atarem (Atatürkçülük Araştırma ve Eğitim Merkezi” üyeliği; Askeri Tarih Araştırmaları Dergisi, Hava Kuvvetleri Dergisi, Çağdaş Türkiye Tarihi Araştırmaları Dergisi (DEÜ, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü yay.), Bilim dergileri başta olmak üzere 10’un üzerinde tarih dergisinde Hakem üyelikleri olup, çok sayıda uluslararası bilimsel etkinlikte düzenleyici, bilim kurulu üyeliği ve katılımcı olarak yer almıştır.

                28 Şubat 2012 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Anabilimdalı’nda “Profesör” ünvanını alan Prof. Dr. Kemal Arı'nın, Türkiye Cumhuriyeti Tarihi’nin değişik konuları üzerine yazılmış on dört kitabı, Türkçe ve İngilizce olarak yayınlanmış ellinin üzerinde makalesi, tarihi konular üzerine yazılmış tiyatro ve radyofonik oyun senaryo metinleri mevcuttur.



1448 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası