• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479

“KİMSEYE KIRGIN DEĞİLİM”

                Yeşil Çivril Gazetesinde “ÇEVAK ANAOKULU KAVGAYLA AÇILDI” başlıklı yazıda Belediye Başkanı İbrahim Hakkı Aslan’ın Çevak yöneticileri ile kavga ettiği yönündeki habere hitaben Çivril Belediye Başkanı İbrahim Hakkı ASLAN yazılı bir açıklama yayınladı.

“ÇEVAK’A TEŞEKKÜRLER

                İstanbul’da yaşayan hayırsever iş adamlarımız ve hemşehrilerimizin kurmuş olduğu ÇEVAK (Çivrilliler Eğitim ve Dayanışma Vakfı) tarafından Yukarı mahallemizde yapılmış olan anaokulunun açılışını 10 Mayıs 2013 günü hep birlikte yaptık. Gerek ÇEVAK Anaokulu  ve gerekse Sayın Kadir KAMEROĞLU, Sayın İsmail ÖZCAN, Sayın Atasay KAMER ve Sayın Selami ÖZEL tarafından yapılan okullar için bu değerli hemşehrilerimize şahsım ve Çivril şehrimiz adına çok çok teşekkür ediyorum. Yaptıkları eğitim kurumları ile Çivrilliler olarak her zaman gurur duyuyoruz. Uzunca bir süreden beri ÇEVAK yönetim kurulu başkanı olan Sayın Doktor Hüseyin GÜNGÖREN’in çalışmalarından ve ÇEVAKIN başarılı olması yönünde gayretlerinden dolayı da kendisine çok teşekkür ederim. Saygın kişiliğini her zaman takdir ettiğim Hüseyin GÜNGÖREN’İN bir internet sitesinde  “Çivril’de Belediyecilik çok zayıf “sözü ile ilgili geçen hafta, Hüseyin GÜNGÖREN ismini kullanmadan Çivril deki şehircilikle ilgili bir açıklamada bulunmuştum.

                Çivril’de şehirciliğin ve eksiklerinin eleştirilmesi çok doğal bir şey olduğu gibi, bu konudaki eleştiriler üzerine açıklama yapmak da son derece doğal, medeni ve demokratik bir davranıştır. Bu konunun değerlendirilmesini benim fikrimce demokratik bir davranış olarak görmek gerekir.

                O mesele orada kalmıştır. Sayın Hüseyin GÜNGÖREN kardeşimin 10 Mayıs günü Çevak Anaokulu açılışı sebebi ile Çivril’e gelmesinden mutluluk duydum, kendisi ile güzel bir sohbetimiz oldu ve hatta Denizli Pamukkale’deki ÇEVAK gecesinde birlikte Harmandalı oynadık.

                ÇEVAK Ana Okulunun açılış programında Çivril Belediye Başkanına konuşmak için yer verilmemiş olması beni de üzmüştür. Ancak burada iki noktayı herkesin bilmesinde fayda vardır. Birincisi protokol konuşma listesini ve programını özellikle İstanbul’daki ÇEVAK yöneticilerinin hazırladığını düşünmüyorum. İkincisi bu açılış programı hazırlanırken Çivril’deki  yetkili ve görevli arkadaşların kanaatimce Belediye Başkanını Siyasi bir makam olarak görmeleri gibi bir yanlışlıkları olmuştur. Bu yanlışlıkta dahi kişiler üzerinde bir art niyet görmüyorum. Doğrusu şudur: Belediye Başkanı hangi partiden olursa olsun bir siyasi partiden seçilir, fakat göreve geldikten sonra Türkiye Cumhuriyeti kanunları ve Hukuk çerçevesinde görev yapan bir kamu görevlisidir.  Ve de İlçedeki bir okul açılışında Belediye Başkanına da söz verilmesi daha doğru olurdu. Bu konuda hiç kimseye karşı bir tavır ve kırgınlığım yoktur. ÇEVAK Yönetimine karşı ise zaten bir tavır ve kırgınlığım ve de kavgam asla yoktur ve de asla olmaz. ÇEVAK’IN  kurucuları bu güne kadar ki yöneticileri ve ÇEVAK’a gönül veren destek olan herkese bizim şükran borcumuz vardır.

                Bu konu yerel gazetede gündeme gelmiş olmasa idi bu açıklamayı yapmak ihtiyacı da duymuyordum. Ancak bu konuyu gündeme taşıyan yerel gazeteye de ayrıca teşekkür ederim. Zira bu değerli gazete sayesinde bir demokratik geleneğin nasıl olması konusunda açıklama fırsatı buldum.

                ÇEVAK Anaokulunun Çivril’imize hayırlı olmasını bir kere daha temenni ediyorum, bu okulun yapılmasında emeği geçen başta ÇEVAK Yönetimi olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Sevgilerimi, Saygılarımı sunuyorum.

                İbrahim Hakkı ASLAN

                Çivril Belediye Başkanı



750 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası