• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479

“Yazılar zaten okunuyor fazla yıpranma yok”

                Boyaları çıkmış bayrak resmi ve okunmayan “Ne Mutlu Türküm Diyene” yazısı Çivril’li sivil toplum dernekleri ve parti temsilcilerinin tepkisine yol açtı.

                Geçtiğimiz hafta emekli öğretmenlerin gazetemize başvurması ile gündemimize taşıdığımız Çivril Liesi içerisindeki renkleri silinmiş Ne Mutlu Türküm Diyene yazısı ve Türk Bayrağı resmi bu hafta okul yönetimi tarafından yaptırıldı. Uzun süredir yıpranmış, silinmiş atıl bir vaziyette duran yazı ve bayrak Çivril’li vatandaşlar, sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilciliklerinin dikkatinden de kaçmadı.

                Yaklaşık 40 kişilik bir grupla ortaklaşa eylem yapma kararı alan Atatürkçü Düşünce Derneği Çivril İlçe Başkanlığı, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanlığı, İşçi Partisi İlçe Başkanlığı, Ülkü Ocakları Başkanlığı ve konuya duyarlı vatandaşlar tarafından Pazartesi günü Saat: 17.00’de protesto gösterisi gerçekleştirdi. Yapılan eylemde ADD Çivril İlçe Başkanı Nuri Özen  Atatürk’ün sözü olan Ne Mutlu Türküm Diyene ve ülkemizin Al Bayrağının toplumsal değerlerin en başında geldiğini vurgulayarak daha eyleme başlamadan amaçlarına ulaştıklarını belirtti. Konuşmasında böyle toplumsal değerlerin söz konusu olduğunda tek vücut olunması gerektiğini belirtti.

                Konuşmanın ardından kalabalık topluluk “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” şeklinde slogan atıp Türk Bayrağı açtılar. Kalabalık grup sloganların ardından okulun bahçesinden olaysız bir şekilde ayrıldı.

Emniyet mensupları tetikte

                Eylemin yapıldığı haberini alan emniyet güçleri olay yerinde hazır bulundu.

Zaten yazı okunuyordu

                Konuyla ilgili olarak Okul Müdürü Aziz Albayrak yazının zaten okunduğunu, fazla yıpranmadığını, kısa süredir yıpranmış bir vaziyette olduğunu belirterek, yıpranmanın yağmur ve kar yağışından ayrıca orada oyun oynayan öğrencilerin sürtünmesinden dolayı olduğunu belirterek, bu güne kadar yağışlardan dolayı yapamadıklarını söyledi. Müdür Albayrak’a yazının ve bayrağın tadilatının eylem saati ile aynı ana denk gelişinin sebebi sorulduğunda Albayrak bizim “eylemden haberimiz yoktu sadece bir tesadüf” şeklinde cevapladırdı.



649 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası