• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479

Devrim Çindemir’den Yeşil Çivril Gazetesine Cevap

                Yaşam devam ettiği sürece hepimize iyileri, doğruları gösterdiği gibi çirkinleri ve kötüleri de göstermeye devam edecek.

                Ülkemizde son yıllarda sıkça görülen provokatör ve tetikçi gazeteci tipinin ilçemizdeki temsilcileri kendilerinden bekleneni yaparak, insanların güzel paylaşımlarda bulunup, tartışarak olumlu izlenimlerle ayrıldığı bir şiir söyleşisini sabote etmek için sözde haber yazısı yazmışlar. Sözde diyorum çünkü haber de doğru olarak aktarılmamış. Haber aktarılırken iki sözcükten yola çıkılarak Belediyeye, söyleşiye katılan arkadaşlara ve şahsıma saldırılarak linç girişiminde bulunulmuştur. Bu saldırıda Din ve Din adamları kullanılmıştır. Bu kullanım saldırı çirkinliğinin boyutlarını gösterirken, alıntılarda kasıtlı yapılan yanlışlarla da, yalan söylemekte ne kadar yetenekli olduklarını göstermektedirler.            

                Öğretmenlikte bir ilkemiz vardır, Sen ne kadar güzel anlatırsan anlat, karşıdakinin seni anladığı kadar öğretmensindir. Söyleşiler de her tür zekâ düzeyine göre dil kullanmak gereğinin de önemini kavramış olduk. Hele cahil insanların gazeteci olduğu ilçemizde bunun daha da önem kazandığını belirtmeliyim.

                Düşüncelerimin ve ifadelerimin doğru anlaşılmasına gelince; 22 Nisan Pazartesi Akşamı Çivril Belediyesi Kent Konseyi Kültür Merkezinde yapılan şiir dinletisinin söyleşi bölümünde tarafıma söz verildiğinde, İnsan ruhu ve duygularının eğitiminde sanatın vazgeçilmez olduğundan yola çıkarak öğrencilerin dershanelere gönderilerek kucak dolusu para harcanıldığı, her yıl yaz tatillerinde Kuran kurslarına gönderildiğini bunlardaki tüm amacın başarılı, iyi ve doğru insan yetiştirmek olduğu. Oysa psikolojisi bozuk bir insanın başarısının vatana, millete ve insanlığa yararlı olamayacağını, doğruluk dürüstlük eğitiminin sadece hocalardan beklenemeyeceğini. Çünkü onların da yalan söylediğine şahit olduğumuzu belirttim.

                Kendim (elhamdülillah) Müslüman olduğum gibi bütün dinlere ve kültürlere saygılı olduğumu belirtmek isterim. Bu vesileyle İmamlara, Papazlara, Hahamlara hata tüm dinlerin temsilci ya da uygulayıcılarına hakaret ve ya saldırı kastım olamaz. Ayrıca sözde haber yazısında söyleşi kısmında olay çıktığından bahsetmişler. Acaba olaya tek kendileri mi şahit olmuştur? Ya da madem söyledikleri gibi “Din ve din adamlarına saldırı yapılmıştır” neden cevap verilmemiştir? Şunu açıklıkla belirteyim Dinimize ve din adamlarımıza her hangi bir saldırı olsaydı buna orada bulunan yazarlar olmak üzere tüm Çivrilliler karşılık verirdi. Sanatçı olduğumuzu da hiç söylemedik. Bir insanın sanatçı olup olmadığına toplum karar verir, yani takdir toplumundur.

                Yalanın zehri ne kadar kuvvetli olursa olsun, doğruya işlemez. Çivril halkının doğru haber alma özgürlüğüne inancımla, din ve din adamları kullanılarak yapılan saldırıyı teşhir etmek için bu yazıyı kaleme aldım. Çivril halkının daha iyi gazetecilere layık olduğunu düşünerek ve mesleğinin onuruyla yaşayan tüm gazeteci arkadaşlarıma hürmetle selam ederken, tüm dinler ve dilerin karşısında saygıyla eğilirim.

                Böyle kötü bir vesileyle de olsa Çivril halkının 1 Mayıs işçi ve Emekçi Bayramını Kutlar nice bayramlarda birlikte olmayı dilerim.    Devrim ÇİNDEMİR



865 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası