• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.201632.3307
Euro34.675034.8139

İlk Proje Kadın Girişimciden

                Denizli'de, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun (TKDK) 9'uncu başvuru çağrısına ilk yanıt, kadın girişimci Hatice Bilge Vural'dan geldi. Vural, Çivril'in Gürpınar Beldesi'nde 25 bin kanatlı eti üretim tesisi kurulmasını kapsayan 1 milyon 166 bin 900 lira bütçeli projesini TKDK Denizli Koordinatörü Ümit Dağdeviren'e teslim etti.

                TKDK'nun geçen ay yaptığı 9'uncu başvuru çağrısına, Denizli'den ilk yanıt İhlas Besicilik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi adına kadın girişimci Hatice Bilge Vural'dan geldi. 1 milyon 166 bin 900 lira bütçeli projeyle Çivril'in Gürpınar Beldesi'nde 25 bin kapasiteli kanatlı et üretim tesisi kurulmasını amaçlayan proje Hatice Bilge Vural tarafından TKDK İl Koordinatörü Ümit Dağdeviren'e teslim edildi.

                Ümit Dağdeviren, TKDK Denizli İl Koordinatörlüğü olarak ilk projeyi teslim almanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Dağdeviren, "Yatırım yapmayı planlayarak Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Fonları'na (İPARD) başvuran faydalanıcıların projeleri incelenecek ve sözleşme imzalanacak. Sözleşme imzalandıktan sonra yatırımlarını projeye uygun olarak gerçekleştirenlere kamu katkısı yıl sonuna kadar ödenecek.

                Vural'ın projesi onaylanırsa, İPARD fonlarından geri dönüşümsüz olarak 758 bin 485 lira destek ödenecek. Sorun değil çözüm üretme parolasıyla yola çıktık. Denizli'ye daha fazla yatırım yapılması ve fonlardan daha fazla faydalanılmasını istiyoruz. 9'uncu başvuru çağrısı 22 Mart Cuma günü sona erecek" diye konuştu.



666 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası