• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.201632.3307
Euro34.675034.8139

BAŞKAN ZOLAN ÇİVRİL’DE

                Büyükşehir ile ilgili ilçe gezilerine devam eden Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan 15 Mart Cuma gün Çivril’i ziyaret etti.

                Çivril Belediyesi önünde davul zurna ile karşılanan Zolan, esnaf ziyaretlerinin ardından ilk ziyaretini Çivril Kaymakamlığı’na gerçekleştirdi. İlçe Kaymakamı Orhan Burhan’ı makamında ziyaret eden Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Kaymakam Burhan’a burada çiçek takdim etti.

Kaymakam Orhan Burhan’da ilçenin sorunlarına ilişkin Başkan Zolan’a bilgi verdi. İlçenin hastane yerinin belirlendiğini kaydeden Burhan, kısa zaman içerisinde hastane yapımının tamamlanmasını istediklerini belirtti. İlçeler arasında tek duble yolu olmayan ilçenin Çivril olduğunu belirten Burhan, kısa süre içersinde duble yola kavuşma hayali içinde olduklarını belirtti. Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ellerinden gelen çabayı göstererek destek olacaklarını belirtti.

                Daha sonra beraberindekiler ile birlikte Çivril Belediyesi’ne geçen Osman Zolan, Çivril Belediye Başkanı İbrahim Hakkı Aslan’ı makamında ziyaret etti. Ziyaret esnasında Başkan Aslan büyükşehir olmayı desteklediklerini ancak bir takım çekincelerinin olduğunu söyledi. Yasada bir takım düzenlemelerin yapılması gerektiğini kaydeden Aslan,  “Örneğin belediyemizin iller bankasından aldığı pay düşecek. Biz bunun yeniden ele alınmasını istiyoruz” dedi. Ardından söz alan Denizli Belediyesi Başkanı Osman Zolan, “ Bu düşünceniz kesinlikle yanlış aksine Çivril 18 bin nüfus üzerinden pay alıyor. Büyükşehir olduğumuzda 61 bin nüfus üzerinden pay alınacak. Belediyenin geliri artacak. Diğer taraftan, belediyecilik bakımından büyükşehir statüsüne kavuşulmasının ardından itfaiye, altyapı, üst yapı gibi ağır maddi gideri olan işler büyükşehir belediyesinin sorumluluğunda olacak. Yani iş gücü 4 kat daha azalacak. Kısacası Çivril her yönden kazanacak” diye konuştu. Belediye ziyaretinin ardından da esnafları ziyaret eden Osman Zolan, esnaflara hayırlı işler temennisinde bulundu.

                Büyükşehir size yük değil hizmet getirecek

                Çarşı Camii’nde kılınan Cuma namazının ardından Vali Recep Yazıcıoğlu Kültür Salonu’nda halka hitap eden Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, “Büyükşehir size yük değil hizmet getirecek. Sadece siyaset yapmak için Büyükşehire karşı olanlar var ve bu duruma anlam veremiyorum” dedi. Zolan yaptığı konuşmada Büyükşehir Yasası’yla Denizli’nin bir kez daha kazandığını söyleyerek şunları kaydetti. Yeni yasayla birlikte öncelikle ilçe belediyeleri hizmet vermeye devam edecek. İlçe belediyeleri, rutin işleri yaparken büyükşehir belediyesi de sizlere hizmet edecek. Altyapı, arıtma tesisi, yol ve itfaiye gibi hizmetleri büyükşehir belediyesi yapacak. Köylerde ev yapmak isteyenlere çeşitli ev projeleri sunulacak. O köyün imarına uygun projeler vatandaşa ücretsiz sunulacak. Yapı denetimini ücretsiz olarak belediyemiz karşılayacak. İskânlarını da belediye yapacak. Bizlerin bugüne kadar Denizli’de yapmış olduğumuz işleri gördünüz. 2004 Denizli’si ile bugünkü Denizli’yi yan yana koyduğunuzda ortadaki fark siyahla beyaz arasındaki fark kadardır. Şehrimiz baştan aşağıya değişti. Aynı güzellikler ilçelerimizde de köylerimizde de olacak. Biz, sizlerin hizmetkârıyız. Size eziyet etmek farklı sıkıntılar yaşatmak için değil güzellikleri, paylaşmak için Büyükşehir olduk” dedi.



540 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası