• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.171532.3004
Euro34.902035.0419

SERASERLİ’DE SU PAPATYALARI AÇTI TEKNE TURU İÇİN SAYILI GÜNLER KALDI

04/05/2024

SERASERLİ’DE SU PAPATYALARI AÇTI TEKNE TURU İÇİN SAYILI GÜNLER KALDI

    Işıklı Gölü tekne turları başlıyor. Türkiye’nin en büyük nilüfer tarlalarına sahip Işıklı Gölü’ünde nilüferler açmaya başladı.

    Nilüfer çiçekleri ile her yıl on binlerce turist ağırlayan Işıklı Gölü’nde su papatyaları açtı. Su papatyalarının açmasıyla birlikte gölde tekne turu hazırlıkları da hız kazandı. Barındırdığı doğal yaşam alanları ve görsel güzelliği ile turistlerin Denizli'de uğrak yerlerinden olan Işıklı Gölü’nde tekne turları başlamsı için gün sayılıyor. Seraserli mahallesinde tur yapan kayıkçı Ali Bozkurt “Su papatyaları açtı. Göl, bahar ile birlikte yeniden canlandı. Haziran ayına kadar su papatyaları ile birlikte nilüfer çiçekleri de açacak. Zaten havaların ısınmasıyla birlikte şimdiden kendilerini göstermeye başladı” dedi.

    Kuş Cenneti

    Işıklı Gölü nilüfer ve su papatyalarının yanı sıra doğal yaşama da ev sahipliği yapıyor. Gölde yapılan tekne turlarında flamingo, pelikan, yaban ördeği, karabatak gibi su kuşlarını da görmek mümkün oluyor. Tekneler sazlık geçişlerinde yolcularına bambaşka bir dünyadaymış hissi veriyor.

    Haziran ayı ile birlikte nilüfer turlarının başlayacağını belirten tekne sahi Ali Bozkurt “Işıklı Gölü Nisan ayından sonra ayrı bir güzelliğe bürünür. Papatyalar ile Nisan ayında başlayan görsel şölen nilüferlerin açmasıyla Temmuz sonuna kadar devam eder. Üç ay boyunca göl çiçek tarlası gibi rengârenk olur. Türkiye’nin en büyük nilüfer tarlasında misafirlerimizi gezdirmek için çalışmalarımız devam ediyor. Teknelerimizin bakımlarını tamamladık. Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak için sabırsızlanıyoruz. Herkesi Seraserli’nin eşsiz coğrafyasında piknik yapıp, nilüferleri görmeye davet ediyoruz. Rezervasyonunuzu yaptırmak için bize 0535 287 82 90 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz” dedi.

    Işıklı Gölü’nde açan su papatyaları ve nilüfer çiçeklerini, gölün Menderes nehrine döküldüğü Seraserli mahallesindeki Kapılar mevkiinden düzenlenen tekne turları ile görmek mümkün.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası