• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406

Büyükşehir ve PAÜ, Denizli’nin Termal Turizmini Dünyaya Tanıtıyor Uluslararası Termal Sağlık Turizmi

17/01/2024

Büyükşehir ve PAÜ, Denizli’nin Termal Turizmini Dünyaya Tanıtıyor Uluslararası Termal Sağlık Turizmi Forumu başladı

    Denizli Büyükşehir Belediyesi ve PAÜ işbirliğiyle düzenlenen, yurtiçi ve yurtdışından ünlü bilim insanlarının termal turizmi konuşacağı Uluslararası Termal Sağlık Turizmi Forumu başladı. Denizli’nin 2 bin yıl öncesine dayanan bir sağlık merkezi olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, forum ile kentin termal sağlık alanındaki imkanlarınıtüm dünyaya anlatacaklarını söyledi.

    Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) işbirliğiyle düzenlenen Uluslararası Termal Sağlık Turizmi Forumu başladı. Yurtiçinden ve yurtdışından ünlü bilim insanlarının katıldığı forumun açılışıBüyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi'ndeyapıldı. Programa Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Pamukkale Kaymakamı Uğur Bulut, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, yerli ve yabancı akademisyenler, davetliler ve çok sayıda öğrenci katıldı. PAÜ Rektörü Prof. Dr. Kutluhan açılış konuşmasında, binlerce yıl önce Hierapolis Antik Kenti’ndeki termal sularda en iyi tedavinin yapıldığını ve bunun için çok uzaklardan hastalarınkente geldiğini anlattı. Buradaki termal suların tedavi edici özelliğinin PAÜ tarafından da bilimsel olarak ortaya konduğunu kaydeden Prof. Dr. Kutluhan, “Sonuç olarak tarihin tekerrür etmesini ve dünyadan yine buraya hastalar gelmesini beklemekteyiz. Bugün hastalarımıza hem termal suların hem de teknolojik olarak günümüz tıbbının en son geliştirdiği cihazlarla rehabilitasyona ve tedaviye büyük katkı sağlayacağımızı düşünüyoruz” dedi.

    Denizli’nin termal suları tüm insanlığa hizmet etmeli

    Başkan Zolan ise,Denizli’nin 2 bin yıl öncesine dayanan bir sağlık merkezi olduğunu, kentteki termal suların dünyanın dört bir tarafından ve Anadolu’dan gelip burada şifa arayanların derdine çare olduğunu anlattı. Geçmişte olduğu gibi söz konusu termal kaynakların insan sağlığına hizmet etmesini arzu ettiklerini işaret eden Başkan Zolan, şöyle konuştu: “Turizm anlamında Pamukkalebizim lokomotifimiz. Bunun sağlık turizmi ile beraber birleştirilmesi ve sadece Denizli’ye değil tüm insanlığa hizmet etmesi çok kıymetli. Denizli’mizin termal sağlık alanındaki imkanlarını dünyaya anlatmak için böyle bir forum gerçekleştiriyoruz. Katılımınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum. İnsanlığa faydalı olmak için gayret edeceğiz ve bunahep beraber katkı sağlayacağız. Ben Denizli’mizin bu güzelliklerini görmek, kullanmak ve faydalanmak üzere tüm insanlığı şehrimize davet ediyor, forumun başarılı geçmesini diliyorum.”

    Forum termal turizmin yol haritası olacak

    Milletvekili Ök de, forumun Denizli’nin termal turizm anlamında bir adım daha ileriye gitmesine yönelik bir yol haritası olacağına inandığını belirterek, “Pamukkale’mizin termal turizm ile ilgili geçmişten gelen bir tecrübesi var. Ama önemli olan bunu bütün insanlığın kullanımına sunmak ve buranın cazibe merkezi olmasını katkı sağlamak” dedi. Denizli’deki termal suların sağlık açısından çok önemli olduğuna değinen Ök, Pamukkale Üniversitesi Termal Rehabilitasyon Merkezi’ne(PAÜTERM) dikkati çekerek, “Önemli olan burada insanların doğru tedaviyi alabilmesi ve bunun ününün tüm dünyaya yayılması ve Pamukkale’miz ile birlikte hem turizm açısından katkı sağlaması hem de sağlığa hizmet etmesi. Bu forumun düzenlenmesinde emeği geçen Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’a ve üniversitemize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

    13 Ocak’ta sona erecek

    Konuşmaların ardından forum, PAÜ Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Füsun Ardıç, PAÜTERM hakkında bir sunumu ile devam etti. LutzLungwitz, Maria Georga, PremJagyasi, Claudia Wagner, Wolfgang GeorgArlt Frgs Fras, Ernest Svazic, Vladan Veskovic, Marlies Sobczak, Mario Crecente, Prof. Dr. Vural Kavuncu, Prof. Dr. Haluk Gürgen, Prof. Dr. Zeki Karagülle, Prof. Dr. Dilaver Tengilimoğlu, Prof. Dr. Mehmet Han Ergüven, Prof. Dr. Derman Küçükaltan, Prof. Dr. Bilsen Bilgili, Prof. Dr. Ahu Yazıcı Ayyıldız gibi yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda bilim insanının katılacağı Uluslararası Termal Sağlık Turizmi Forumu 13 Ocak’ta sona erecek.

T.C. Denizli Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası