• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406

BAŞKAN NİYAZİ VURAL “ÇİVRİL’İ SPORUN VE SPORCUNUN MERKEZİ HALİNE GETİRECEĞİZ”

17/01/2024

BAŞKAN NİYAZİ VURAL “ÇİVRİL’İ SPORUN VE SPORCUNUN MERKEZİ HALİNE GETİRECEĞİZ”

    Çivril Belediyesi At Çiftliği, İlk Misafirlerini Ağırladı.

    Çivril Belediyesi, Geleneksel Spor Tesisleri'nde yer alan at çiftliği, kapılarını ilk misafirlerine açtı. Haydan Mahallesi'nde faaliyete geçen tesis, Rasime Kameroğlu İlkokulu Öğrencilerine unutulmaz bir gün yaşattı. Öğrenciler, eğitmenler eşliğinde at binme deneyimiyle heyecan ve mutluluğu bir arada yaşadı.

    Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, öğrencilere eşlik etti. Başkan Vural, "Geleneksel sporları canlandırmak, gençlerimize sevdirmek ve onları teşvik etmek amacıyla hizmete açtığımız tesisimizde şu anda yedi at bulunuyor. Beş tanesi Midilli cinsi küçük atlar. Öğrencilerimizi bu güzel hayvanlarla buluşturarak hayvan sevgisini ve binicilik tutkusunu aşılamaya çalışıyoruz. Bugün burada olmak, gençlerimizi atlarla buluşturmak bize büyük mutluluk veriyor" şeklinde konuştu.

    At çiftliğinin tamamlanmasının ardından atların tesise getirilme sürecine de değinen başkan Vural, "Tesisimizi geçen ay tamamladık. Atlarımızın buraya gelmesi, tedavileri ve ortama alışmaları için bir geçiş süresi öngördük. Belediye veterinerleri ve İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan kontrollerin ardından öğrencilerimizi burada ağırlamaya başladık. Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği içinde Çivril'deki tüm okullardan öğrencilerimizi misafir etmeyi planlıyoruz" dedi.

    Başkan Vural, at çiftliğinin yetişkinlere yönelik bir program sunacağını da belirterek, "Öğrenci ziyaretlerinin ardından tesisimiz, at biniciliği yapmak isteyen yetişkinlere de hizmet verecek. Burada yetiştirdiğimiz atlar, hem binicilik hem de cirit sporu için kullanılacak. Gelecekte at sayımız artacak ve Çivril, cirit ve binicilik konusunda tercih edilen bir merkez olacak . Çivril'i nasıl turizmde marka haline getirdiysek, sporun ve sporcunun merkezi haline de getireceğiz " diye ekledi.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası