• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406

ŞİİR VE ATASÖZLERİ İLE TÜRKÇENİN ZENGİNLİKLERİ

10/01/2024

ŞİİR VE ATASÖZLERİ İLE TÜRKÇENİN ZENGİNLİKLERİ

    Çivril Mustafa Taşdelen Anaokulu Öğrencileri dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında, öğretmenleri ile birlikte program hazırladı.

    “Dilimizin Zenginlikleri” projesi kapsamında devam eden faaliyetlere Gürpınar Mahallesi Mustafa Taşdelen Anaokulu öğrencilerinin hazırladığı, etkinlik damga vurdu. Etkinlikte şiir okuyan öğrenciler, öğrendikleri atasözlerinide manaları ile birlikte katılımcılara anlattılar.

    Okulun toplantı salonunda düzenlenen programda öğrenciler velileri ile birlikte hazırladıkları yöresel sergiyi de katılımcıların beğenisine sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program öğrenciler tarafından okunan şiir ve gösteriler ile devam etti.

    Program ile ilgili olarak Çivril İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan bilgilendirmede “Milli Eğitim Bakanlığı tarafınca başlatılan dilimizin zenginlikleri projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesi amaçlanmaktadır. Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir” ifadeleri kullanıldı.

    Program öğrencilerin atasözleri ile ilgili anlatımları ve gösterileri ile sona erdi. Programa katılan Çivril Kaymakamı Hasan Akbulut öğrencilerle yakından ilgilenerek öğrendikleri kelime ve atasözleri ile ilgili bir süre sohbet etti.

    Program sonunda kaymakamı Hasan Akbulut, ilçe milli eğitim müdürü Ziya Kocakaplan ve jandarma komutanı Ali Çolak ile hatıra fotoğrafı çekildi.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası