• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406

MUHTARLAR SİYASİ PARTİLERİN DEĞİL, HALKIN SESİ VE TEMSİLCİLERİ OLMALADIR!

22/11/2023

MUHTARLAR SİYASİ PARTİLERİN DEĞİL, HALKIN SESİ VE TEMSİLCİLERİ OLMALADIR!

    CHP’li meclis üyesi Tunay Yazıcı Ak Parti Belediye Başkan Aday Adayı Özkan Avcı’nın müraacatı sırasında muhtarların Avcı’ya destek vermesine tepki gösterdi.

    Geçtiğimiz Cuma günü Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Özkan Avcı belediye başkanlığı için adaylığını açıkladı. Avcıya yaptığı açıklamada vatandaşların yanı sıra bazı mahalle muhtarları da eşlik etti. Bu durum CHP’nin tecrübeli meclis üyesi Tunay Yazıcı tarafından eleştirildi. Yazıcı gazetemize gelerek yaptığı açıklamada “Muhtarlar halkın sesidir. Demokrasinin temel taşlarından birisidir. Elbette herkes gibi muhtarlarında yakın olduğu partiler vardır, ama muhtar her partiye aynı mesafede olmalıdır. Muhtar nihayetinde bir mahallenin temsilcisidir. O mahallede sadece Ak Parti’li vatandaşlar yaşamıyor. Muhtar her partiden vatandaşın muhtarıdır. Bu şekilde ‘Falanca mahalle Özkan Avcı’ya destek veriyor’ algısı yaratılmak istenmektedir. Yapılan yanlıştır” ifadelerini kullandı.

    Yazıcı konuşması sırasında Çivril’in çok kozmopolit bir ilçe olduğunun altını çizerek, “Bugün mahalle muhtarı olarak partili bir belediye başkan aday adayının arkasında saf tutan muhtarlar, yerel seçimlerde bu hareketlerinin bedelini oy kaybı olarak ödeyeceklerdir. Size bir misal vermek istiyorum; Cuma günü yapılan açıklama sırasında hazır bulunan muhtarların seçmenlerinden birisi beni aradı. ‘Biz o muhtarı tarafsız olduğu için seçtik. Ben CHP’li olmama rağmen o muhtara oy verdim. Ancak görüyorum ki bizim muhtarımız tarafsız değilmiş. Önümüzdeki günlerde aynı kişiye nasıl oy veririm. Eğer bir partinin açık açık taraftarı ise muhtar adayı olmak yerine gitsin o partiden meclis üyesi adayı olsun” dedi.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası