• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.201632.3307
Euro34.675034.8139

SAHTE TRAFİK SAĞLAYAN SİTELER DEŞİFRE OLDU!

22/10/2023

SAHTE TRAFİK SAĞLAYAN SİTELER DEŞİFRE OLDU!

Basın İlan Kurumu (BİK) sahte trafik sağlayan sitelerin foyasını ortaya çıkardı. İnternet sitelerine sahte tık sağlayan bir firma ile bir gazetecinin konuşması sosyal medyada gündem oldu.
Basın İlan Kurumunun resmi ilan ve reklamların gazete ve dergilerden sonra internet haber sitelerinde de yayımlanmasını sağlayan kararı 1 Nisan 2023’te hayata geçirdi. Bu sayede sahte trafikle yükselen internet siteleri de açığa çıkmış oldu.
FİRMA İLE BİR GAZETECİNİN KONUŞMASI GÜNDEM OLDU
Basın İlan Kurumu’nun oluşturduğu teknik altyapı sayesinde, bugüne kadar sahte trafikle beslenen siteler ve bu imkanı sağlayan sahte firmalar engelle karşılaştı. Sitelere sahte trafik sağlayan firma ile bir gazetecinin konuşması da sosyal medyada gündem oldu. Konuşmada firma yetkilisi internet haber sitelerine sahte trafik sağlamayı vadediyor.
14 YILDIR BU İŞİ YAPIYOR!
WhatsApp gruplarında paylaşılan görüşmeye ait ses kaydına göre firma 14 yıldır ‘hizmet veriyor.’ Firma temsilcisi, Basın İlan Kurumunun sistemine müdahale etmekte zorlandıklarını, sorunu bir türlü çözemediklerini söylüyor. Basın İlan Kurumunun analitik sistemini çözemediklerini anlatan sahte trafik sağlayıcısı, bu nedenle yeni müşteri kabul etmediklerini anlatıyor. Yeni yönetmeliğe göre, internet haber sitelerinin Basın İlan Kurumu’ndan resmi ilan alabilmesi için, personel ya da zorunlu içerik şartı gibi bazı kriterleri yerine getirmesi, ayrıca belirli bir tekil ziyaretçi sayısına ulaşması gerekiyor. Haber siteleri bulundukları ilin kategorisine göre, belirlenen sayıda ziyaretçiyi sitesine getirip, sayfalarını görüntületmesi halinde resmi ilan alabiliyor.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası