• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406

160 BİN NÜFUSU GÖRMEK HAYAL DEĞİL

12/01/2023

160 BİN NÜFUSU GÖRMEK HAYAL DEĞİL

    Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural geçtiğimiz hafta sonu Murat Acar’ın koordinatörliğinde Metropol Gündemi programına konuştu. Vural konuşmasında 2022 yılını değerlendirip, 2023 yılna dair projelerinden bahsetti. Çivril’in  M.Ö. 5600 yıllara dayanan yaşantının tespit edildiği, doğal güzellikleri ve verimli topraklara sahip bir coğrafya olduğuna dikkat çeken Vural “Anadolunun tapusunun alındığı Miryokefalon Zaferinin bu topraklar üzerinde  kazanıldı”dedi.

    2022 yılında birçok projeyi hayata geçirdiklerini söyleyen Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “İlçemiz tarım memleketi olduğu için ziraat fakültesinin kurulması hususunda girişimlerde bulunduk. Belediyemize ait tarlalara yerli tohum goca buğdayın ekimini gerçekleştirdik. Yerli silajlık mısır tohumunu vatandaşlarımıza dağıttık. Daha önce ekimini yaptığımız lavanta bahçemizde lavantaların hasadını, şeker otunun ekimini gerçekleştirdik. Antalya’da düzenlenen Meyve, Sebze, Ambalaj, Lojistik, Depolama, Tarım Makine ve Teknolojileri (Interfresh Eurasia Yaş Meyve Sebze) Fuarında sergileyerek, tanıtımını yaptık.  Çivril’imizde ilk defa tarım, hayvancılık ve gıda fuarı düzenledik. Belediyemiz ile Pamukkale Üniversitesi ile ortaklaşa 300 adet ceviz fidanını 15 Temmuz ceviz ormanına diktik. Asırlık zeytin ağaçlarını toprakla buluşturduk. Yağlık ayçiçeği ekimi yaptık. Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Tarım Orman İl Müdürlüğü ile birlikte ilçemizdeki çiftçilere hububat tohumu dağıttık. İğdir mahallemizdeki inşaata devam ettiğimiz yöresel ürünler pazar inşaatına başladık. 41 mahallemizde arpaların nakil işlemlerini gerçekleştirdik. Kadın kooperatifin kurulmasına öncülük ederek, ilk defa ilçemizde sirke üretiminin yapılmasını sağladık. Çivril Belediyesi olarak bir ilki gerçekleştirerek, manda çiftliği kurduk. Katma değeri yüksek ürünlerin işlenmesi, sanayinin ve ticaretin daha da gelişmesi için Çivril Organize Sanayi bölgesini inşa etmek için çalışmalar yürütüyoruz. Doğal gaz çalışmalarımıza,  elektrik direklerinin yer altına alma çalışmalarına devam ediyoruz. Bunun yanında telefon direklerinin de yer altına alınması  için girişimlerde bulunduk. Bu çalışmaları tamamladığımız üst yapısıyla yollarıyla, kaldırımlarıyla pırıl pırıl bir Çivril’i hayata geçireceğiz. Değişik ürünlerin ilçemiz topraklarında yetişmesi için Pamukkale Üniversitesi ile toplantılar düzenliyoruz. Böylelikle Çivril tarımının Denizli tarımının hatta ülke tarımının gelişmesine katkı sağlayacağız.” Dedi.

    Turizm ve kültürel faaliyetlerin hızla sürdüğünü belirten Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, “Turizmi yeniden canlandırma ve sürdürülebilir turizm destinasyonları oluşturma projesi ile ilçemizin değerlerini tanıtmak ve yerli yabancı turistlerin uğrak merkezi konumuna getirmek için toplantılar gerçekleştirdik. Çivril’de üniversite sınavları yapılmıyordu. Girişimlerimiz sonucu üniversite sınavlarının Çivril’de yapılmasını sağladık. Pamukkale Üniversitesindeki hocalarımız ile birlikte Anadolunun tapusunun alındığı Miryokefalon Zaferinin yer tespitiyle ilgili çalışmaları yeniden başlattık. Osmanlı mimarisinin başyapıtlarından biri olan Tarihi Bayat Camimizi restore ettik. Çivril Uluslararası 24. Elma Tarım ve Kültür festivalinde birbirinden değerli sanatçıları ilçemizde ağırlayarak, farklı etkinlikler, yarışmalar düzenledik. Bunun yanında ilçemizde ilk kez nilüfer şenliği düzenledik. Bisiklet Festivali gerçekleştirdik. Işıklı Akgöz pınarlarında devam eden Millet Bahçesi projesini bu yıl hemşehrilerimizin hizmetine açmayı planlıyoruz. İlçemizi turizmin merkezi yapmak için çalışmalarımızı gece gündüz sürdürüyoruz.” diye konuştu.

    2023 yılında birçok projeyi hayata geçireceklerini belirten Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, Devam eden projelerimiz var. Hemşerilerimize bir sözümüz vardı. Çivril’de bir hamam yapmak. Sözümüzü yerine getirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. İlçemizde hamam inşaatına başladık. Bu yılın sonunda hemşerilerimizin hizmetine sunacağız. At Çiftliğinin ihalesini gerçekleştirdik. Önümüzdeki günlerde at çiftliğinin inşaatına başlayacağız. İlçemizde bir cirit takımı kurmak istiyoruz.  Halı sahalar, futbol sahaları yaptık. Yapmaya da devam ediyoruz. Bunun meyvelerini en güzel bir şekilde alıyoruz.  Bölgesel Amatör Ligde Mücadele eden Kıralan Demirspor İlçemizi en güzel bir şekilde temsil ediyor. İlçemizde tam 12 tane amatör spor kulübümüz var. Voleybol takımımız, bilek güreşi takımımız, minder güreşi takımımız önemli başarıların altına imza atıyor. 9 tane milli sporcumuz var. Hamam mahallemizde bir kültür merkezi inşa ettik. Bu mahallede yaşayan roman kardeşlerimize müzik dersi veriyoruz. Halk eğitimi ile birlikte okumayazma dersi veriyoruz. Coşkulu bir festival yapmak istiyoruz. Tarım fuarının ikincisini gerçekleştirmek istiyoruz. Kültür merkezleri, düğün salonları inşa ediyoruz. Demiryolu hattının faaliyete geçirmek istiyoruz. Böylelikle Çivril’de lojistik anlamda bir sıkıntı kalmayacak. Doğal gazımız geldi. Organize sanayi bölgesini de inşallah kuracağız. Demiryolu hattını da Çivril’e kazandırdığımızda nüfusu 60 bin değil 160 bin görmek hayal değil. Ben bu doğrultuda Çivril’imize treni geri istiyoruz. 2023 yılın bizim için en vizyonlu projesinin bu olacağını düşünüyorum.” şeklinde konuştu


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası