• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382

GÖKGÖL’DEKİ SAKLI KANALLAR GÖRENLERİ HAYRAN BIRAKIYOR

12/01/2023

GÖKGÖL’DEKİ SAKLI KANALLAR GÖRENLERİ HAYRAN BIRAKIYOR

    Çivril Gökgöl’de bulunan ve kış ayı ile birlikte kuruyan saz otlarından oluşan kanallar görenleri kendine hayran bırakıyor.

    Bahar ve yaz mevsiminde nilüfer tarlasına dönen Işıklı Gölünün Gökgöl havzası kış mevsiminin gelmesiyle oluşan kanallar tekne turu yapanlar için doyumsuz görüntüler oluşturuyor. Çivril’e 34 kilometre uzaklıkta bulunan ve Dinar karayolu üzerinde yer alan İshaklı köyü göl turizmi için tanıtım desteği istiyor.

    Ege bölgesinin en büyük tatlı su göllerinden olan Işıklı gölünün Gökgöl havzasında yetişen doğal kamış ve Havut otları gölde Venedik kanallarına benzer sahalar oluşturuyor. Göl içindeki nilüfer sahalarına ulaşılan kanallar, kuruyan otların rengi ile fotoğraf severler için eşi bulunmaz platolar oluşturuyor. Işıklı gölünde Mayıs Ağustos aylarında Nilüfer çiçekleri ile başlayan göl turlarının kış mevsimi ile birlikte kanal gezilerine dönüştüğünü belirten kayık işletmecisi Murat Kaya “Nilüfer döneminde çiçekler güzel oluyor fakat gölün güzelliği Aralık Ocak’ta daha başka oluyor. Göl içindeki sazlar kuruyunca oluşan renk deseni fotoğrafçıları cezbediyor. Sazların arasından yapılan bir saatlik yolculuk Nilüfer gezilerinden daha keyifli oluyor” dedi.

    İshaklıdaki Nilüfer

tarlalarını görmeye bekleriz

    İshaklı mahallesinde yer alan ve Işıklı gölünü besleyen sazlık alanın turizme kazandırılmasını isteyen mahalle sakinleri “bizim burayı bilenler her yıl gelir, gezer. İshaklı gölü Işıklı gölü gibi değildir. Işıklı gölünde Nilüfer çiçeği olur onu görmek için açık alanda gider gelirsiniz ama bizim gölde Nilüfer çiçeklerinin oluştuğu tarlalar vardır ve tarlaya ulaşmak için saz otlarının oluşturduğu kanallardan ulaşırsınız. Bu kanallar kışın daha güzel görünür sararan ve insan boyunu geçen kamışların arasından küçük göllere ulaşmak çok keyif verir. İshaklıdaki Nilüfer tarlalarını görmeden Nilüfer gördüm demeyin” dediler.

    Göl kenarında Çivril bele-diyesi ve muhtarlık tarafından yapılan bir dinlenme alanı olduğunu belirten köy sakinleri “kendi imkanlarımız ve Belediyenin desteği ile göle girilen alanda bir dinlenme alanı oluşturduk. Buraya gelenler köyde ve burada dinlenebiliyor göle girmek için sıra bekleyebiliyor. Biz buraya biraz daha yatırım istiyoruz. Bizim Beydilli ya da Sundurlu ve Seraserlideki gibi iskeleye ihtiyacımız yok. Göle köy içinden girildiği için göl kenarındaki bekleme alanımız derli toplu, bizim tanıtılmaya ihtiyacımız var” dediler.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası