• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.286532.4159
Euro34.598834.7374

ÇİVRİL’DE ÇOCUKLAR DERSLERE AÇ GİRMESİN

08/12/2022

ÇİVRİL’DE ÇOCUKLAR DERSLERE AÇ GİRMESİN

    2022 yılı Aralık ayı meclis toplantısının birinci birleşimi gerçekleşti. Toplantıda CHP’li Tunay Yazıcı hiç bir çocuk aç kalmasın diye meclise bir önerge verdi. İşte Tunay Yazıcı’nın önergesi;

    “Sayın Başkan,Değerli Meclis üyeleri arkadaşlarım.

    Ülkemiz tarihinin en zor dönemlerinden birini yaşıyoruz. Bugüne dek yokluğu da varlığı da birlikte yaşadık ve atlattık. Son 20 yıldır Türkiye'de gittikçe derinleşen yoksulluk adaletsizliğe yol açıyor. Zenginin daha zengin, yoksulun ise daha yoksul olduğu ve bunun doğal karşılandığı bir zamanın içindeyiz. Bu memlekette eşitsizlik bu kadar derin ve yakıcı olmamıştı. Çünkü bu memleket bu kadar umursamaz bu kadar kötü bir yönetim anlayışıyla karşılaşmadı. Bu adaletsiz sisteme karşı hepimizin ortak ve  ilk hedefi yoksulluğu kökten bitirmek olmalıdır. Hiçbir çocuk yatağa aç girmesin istiyoruz. Sosyal devlet ile fırsat eşitliği dönemi başlasın istiyoruz. Sosyal devlet ifade özgürlüğü ile okullarda ücretsiz beslenme hakkını birbirinden ayrı düşünmez.

    Sayın Başkan, değerli meclis üyeleri.

    Türk-İş'in paylaştığı verilere göre 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı 22 bin 442 TL, açlık sınırı ise 6 bin 890 TL.Türkiye İstatistik Kurumu'na göre (TüİK) enflasyon 90’larda. Enflasyon Araştırma Grubu'na (ENAG) göre ise enflasyon yüzde 181,37. Derin Yoksulluk Ağı'nın 'Türkiye'de Çocuk Yoksulluğu' raporuna göre de ailelerin yüzde 74'ü bebek maması ve bezi almakta zorlanırken, yüzde 21'i hiç alamıyor. Hanelerin yüzde 38,7'sinde neredeyse her gün öğün atlanıyor. Türkiye'de Okul Çağı Çocuklarında Büyümenin İzlenmesi Araştırma Raporu ise kronik açlık nedeniyle çocukların yüzde 5,4'ünün bodur kaldığını gösteriyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı verilerine göre ailesinin yanında temel ihtiyaçları karşılanamayan çocuk sayısı 150 bine dayandı. Tüm öğrencilerin yetersiz beslenme sonucu yaşadığı sorunların araştırılması, sorunlara kalıcı çözümler bulunması gerekiyor. Özellikle ilkokul seviyesindeki birçok öğrencinin beslenme çantasının boş kaldığı yadsınmaz gerçek. Bu nedenle bugün, Çivril’de örnek olalım, siyasi düşüncemizi bir yana bırakalım ve tarihi bir karar alalım. Önerim ve önerimin oylanması ve gündeme alınmasını talep ediyorum. Önerim "Beslenme Saati" projesi. Bu projeyle ilk olarak ilkokul çağındaki öğrencilere her gün farklı menülerle beslenme çantaları dağıtılsın. Bir tostun 15-20 TL arasında değiştiğini hepimiz biliyoruz. Beslenme saati projesini bütçeden karşılayalım, çocuklarımız sağlıklı büyüsün. Son olarak, önergemin dikkate alınmasını ve oylanmasını öneriyorum.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası