• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406

ÇİVRİL FESTİVALE DOYDU

31/08/2022

ÇİVRİL FESTİVALE DOYDU

    Çivril 24. Elma Tarım ve Kültür Festivali etkinlikleri tamamlandı. Festivale katılan vatandaşlar birbirinden ünlü sanatçıların seslendirdiği eserlerle coştu.

    Çivril 24. Elma Tarım ve Kültür Festivali, Cumartesi günü sabah saatlerinde AKİDAK Başkanı Erkan Atilla’nın önderliğinde 56 Km’lik “Çivril Pedalları Doğa İçin Çevir” temalı  bisiklet turu ile başladı. Öğle saatlerinde yapılan meyvecilik çalıştayı sonrası saat:17.00’de kortej yürüyüşü ile festival alanının açılışı yapıldı. Birinci gün akşam Çivril’li sanatçı Efe Güngör ve Grup Madrigal’in seslendirdiği parçalar festival alanını dolduran vatandaşlar tarafından beğeni ile seyredildi.

    Festivalin ikinci gününde yine AKİDAK Başkanı Erkan Atilla ve ekibi “Akdağ Zafer Tırmanışını” gerçekleştirdi. Zirve yolculuğu her zaman olduğu gibi, yine Çivril’in düşman işgalinden kurtuluşuna ithafen, 100. Yıl etkinlikleri kapsamında yapıldı. Aynı gün Çivril Beycesultan kazı çalışmaları konulu panel, atlı cirit oyunları, elma güzeli yarışması, elmalı şeftalili pasta yarışması, en yavaş bisiklete binme yarışması ve çekirdek yeme yarışması yapıldı. Akşam yapılacak SEFO konseri için katılan vatandaşlar erken saatlerde sahnenin önünde yer kaptılar. SEFO konserinde sahnenin yan ve arka tarafları tıklım tıklım dolarken, SEFO hayranları Atatürk büstü önündeki sahneden başlayarak Şekerbank önüne kadar olan alanı doldurdular.



    Festivalin üçüncü günü Miryokefalon Zaferinin tarihi ve önemi konulu sempozyum ile başladı.     Sempozyuma Prof. Dr. Yusuf Kılıç ve Yerel Tarih Araştırmacısı Münir Sayhan konuşmacı olarak katılırken, savaşın Küfi civarında yapıldığının altı yeniden çizildi. Akşam yapılan Ece Seçkin konserinde vatandaşlar yine alanı doldurdu. Ece Seçkin yeni parçasını ilk defa bu sahnede canlı olarak seslendirdi.

    Festival Salı günü Çivril’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümü etkinleri ile birleştirildi. Saat:13.00’te başlayan Milli Mücadelede Çivril konulu panelin ardından, Saat:18.30’da mehteran gösterisi, halk oyunları, yarışmalarda dereceye giren vatandaşların ödül töreni, Serdar Can ve Osman Öztunç’un halk konserleri ile sona erdi.

    Festival etkinlikleri içersinde zaman zaman konuşmalar yapan Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, konuşmalarında sık sık Çivril’in tarihi ve doğal güzelliklerinden, ilçede yetişen tarım ürünlerinde bahsetti. Başkan Vural Çivril’de yapılan ve yapımı devam eden çalışmalar hakkında bilgi vererek, elma festivaline katılan, katkı sunan herkese teşekkür etti. Önceki dönem belediye başkanlarını, meclis üyelerini de yaad eden Vural, “Çivril için taş üstüne taş koyan herkesten Allah razı olsun” dedi.

        Haber: Ali ŞAHAN


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası