• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406

PROMOSYON KUYRUKLARI ESNAFI ÇİLEDEN ÇIKARDI

19/08/2022

PROMOSYON KUYRUKLARI ESNAFI ÇİLEDEN ÇIKARDI

    Bankalar emekli zammından sonra promosyon rakamlarını da yukarı çekti. 1 Temmuz itibarıyla 5 bin lira seviyesinde olan promosyon tutarı, bankalar arasındaki rekabetin etkisiyle ikinci kez arttı ve 7 bin 500 liraya fırladı. 3 yıl için ödenen bu tutar emeklileri cezbetti. Hesabını en yüksek promosyonu veren bankaya taşımak için harekete geçen emekliler bankalarda uzun kuyruklar oluşturmaya başladı. Özel bankaların sunduğu kampanya Ağustos sonuna kadar devam edecek.

    Bankaların promosyonları artırmasının ardından tüm ülkede olduğu gibi ilçemizde de bankalar önünde uzun kuyruklar gözlemleniyor. Bankada işi olan esnaflara sıra gelmeyince esnaflar da isyan bayrağını dikti. Esnaflar bankaların kendilerine kolaylık sağlaması gerektiği konusunda hemfikir olduklarını gazetemiz muhabirlerine ifade ettiler.

    MAAŞ NASIL TAŞINIYOR?

    Banka değiştirme işlemi kolaylıkla yapılabiliyor. Bankasıyla 3 yıllık taahhüt süresi dolan, dolmayan emekliler veya yeni emekli olanlar, istedikleri bankaya başvurarak promosyon alabiliyor. Bu arada daha iyi bir avantaj çıkarsa 3 yılın dolması gerekmiyor. Emekli istediği an diğer bankaya geçebiliyor. Bunun için geçiş yapacağı ve halihazırda maaş aldığı bankaya bildirimde bulunması yeterli.

    Bildirim, bankaların şubelerinde veya eDevlet üzerinden yapılabiliyor. Emekli mevcut bankada kaldığı sürenin promosyonunu alıyor, kalanını iade ediyor. Yeni geçtiği bankadan da promosyonu peşin alıyor. Yeni geçişlerde promosyon ödemesi maaş yattıktan sonra hesaba geçiyor.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası