• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406

ALPEREN ARAMA KURTARMA EĞİTİMLERİNE DEVAM EDİYOR

08/08/2022

ALPEREN ARAMA KURTARMA EĞİTİMLERİNE DEVAM EDİYOR

Alperen Ocakları Vakfı Çivril Şubesi ilk yardım ve arama kurtarma birimi kurdu.
Çivril Alperen Ocakları ilçe başkanlığı tarafından ‘Alperen Arama Kurtarma’ birimi kuruldu. Ocak binasında arama kurtarma konusunda teorik eğitimi alan birim, yangın söndürme cihazı ve temel yangın bilgisi eğitimlerini de tamamladı.
Alperen Ocakları Vakfı Çivril Şubesi, Çivril ve bölgesinde yaşanacak olası doğal afet ve kazalarda devlet kurum ve arama kurtarma ekiplerine yardımcı olmak amacıyla bünyesinde Alperen Arama Kurtarma Birimi kurdu. Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Amirliği Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından verilen YÇS ve güvenli yaşam ile temel yansın bilgisi eğitimini alan 25 kişilik AAK birimi, AFAD tarafından verilen birey ve afet bilinci eğitimi, afet risklerini azaltma eğitimi, afet risklerini anlama eğitimi, kişisel stres yönetimi eğitimi, arama kurtarma faaliyetleri kullanılan düğümleri eğitimi ve liderlik eğitimlerini de tamamlayarak teorik arama kurtarma eğitimlerine başlayacak.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Alperen Ocakları Çivril Ocak Başkanı Ali Baş, Alperen Ocaklarının toplum yararına hizmet veren bir eğitim yuvası olduğunu belirterek “Alperen Ocakları devletimizin, milletimizin ihtiyaç duyduğu her alanda sorumluluk bilinç ve şuuruyla hareket eden bir teşkilattır. Bu kapsamda bölgemizde büyük eksikliği bulunan ve her zaman ihtiyaç duyulan arama kurtarma ekiplerinin kurulmasını vicdani sorumluluk alarak genel merkezimizin öncülüğünde başlattık. İnşallah doğal afetlerle karşı karşıya kalmayız, böyle bir ihtiyaç oluşmaz. Çivril Alperen Arama Kurtarma Ekibi olarak geçen haftalarda Kıralan Mahallemizde kaybolan iki çocuğumuzun arama kurtarma çalışma-larında büyük özveri gösteren ve kurumlara yardımcı olan arama kurtarma birimimizin vatana millete hayırlar getirmesini rabbimden niyaz ediyor, destekleyip katkı sağlayan Alperenlere ve büyüklerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Çivril’de arama kurtarma eğitimi almak ve bu birimde yer almak isteyenlerin Alperen Ocakları ile iletişime geçmesini isteyen başkan Ali Baş “afet ve yardım eğitimi almak isteyen herkesi ocağımıza bekleriz. AFAD ve ilgili kurumlar tarafından verilecek ilk yardım, arama kurtarma ve yangın eğitimleri ocağımız vasıtasıyla devam edecek” dedi. Haber: Ali ŞAHAN


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası