• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479

ÇİVRİL’E ZİRAAT FAKÜLTESİ AÇILDI

09/03/2022

ÇİVRİL’E ZİRAAT FAKÜLTESİ AÇILDI

Çivril’e Ziraat Fakültesinin açılması YÖK tarafından onaylandı. Müjdeyi AK Parti Çivril İlçe Başkanı Halil Ertuğrul sosyal medya hesabından duyurdu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararnameye göre Pamukkale Üniversitesi Çivril Atasay Kamer Meslek Yüksek Okuluna Ziraat Fakültesi kuruldu.
13 Mart 2021 tarihinde Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın Çivril ziyaretinde Atasay Kamer Kampüsüne Ziraat Fakültesi yapılması için üniversite senatosundan onay çıktığını bildirmişti.
4 Mart 2022 tarihinde yayımlanan resmi gazetede PAÜ’ye iki yeni fakülte kurulurken bir yüksekokul kapatıldı.
“ZİRAAT FAKÜLTESİ İLE TARIM GELİŞECEK”
Tarım memleketi Çivril’e Ziraat Fakültesinin artı sonuçlar getireceğini söyleyen AK Parti Çivril İlçe Başkanı Halil Ertuğrul; “Çivril’imize kurulan Ziraat Fakültesinde öğrencilerin de doğrudan uygulamanın içinde yer alacak. Kültürel değer, ekonomik geçim kaynağı olan ay çekirdeği, elma, şeftali ve birçok ürünlerin coğrafi işaretli ürün olarak kabul görmesi, tarımda bilimsel yaklaşımlar kullanılarak ilçemizde tarımın gelişmesi ve bu gelişimin ekonomimize yansımasını hedefliyoruz. İlçemiz Ziraat Fakültesi ile yöremizde söz sahibi olacağına inanıyorum. İlçemiz için kurulmasını canı gönülden istediğimiz Çivril Ziraat Fakültemiz bugün yayımlanan resmi gazete ile resmen kuruldu. Başta Genel Başkanımız ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, İl Başkanımız Yücel Güngör'e, AK Parti Grup Başkanvekilimiz Cahit Özkan’a ve Denizli Milletvekillerimize, Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar'a, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan'a ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyor, Ziraat fakültemizin cennet memleketimiz Çivril'imize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası