• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382

OSMANLI DÖNEMİNDEN KALMA RAYLARI ÇALDILAR JANDARMANIN ELİNDEN KAÇAMADILAR

03/03/2022

OSMANLI DÖNEMİNDEN KALMA RAYLARI ÇALDILAR JANDARMANIN ELİNDEN KAÇAMADILAR

Çivril’den tren yolu raylarını çalan 6 kişi yakalandı.Rayları çalıp kaçmaya çalışan 6 hırsızlık zanlısı jandarmanın titiz çalışması sonucu yakalandı. Zanlılar tutuklanarak cezaevine gönderildi. Edinilen bilgiye göre Çivril’de kullanılmayan Çivril Sütlaç tren yolundaki rayların çalındığı bilgisine ulaşan jandarma ekipleri yaptıkları istihbarat çalışmaları sonucu rayları O.Y., E.A., Y.A., M.A., G.A. ve D.A çaldığını tespit etti. Çalışmalarını derinleştiren jandarma, 6 zanlının çaldıkları raylarla Denizli’ye kaçacağı bilgisine ulaştı.Zanlıları kaçtıkları araçla birlikte yolda durduran jandarma araçta çalınan rayları ve suç aletlerini ele geçirdi. Gözaltına alınarak jandarma merkezine götürülen 6 zanlı yapılan sorgularının ardından adli makamlara sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan O.Y., E.A., Y.A., M.A., G.A. ve D.A tutuklanarak cezaevine gönderilirken çalınan raylar, DDY yetkililerine teslim edildi.
TÜRKİYE’DEKİ İLK
DEMİRYOLU HATTI
Osmanlı Devletinde ilk demiryolu ayrıcalığını, 1856 yılında İngiltere aldı. İzmir - Aydın Osmanlı Demiryolu Şirketinin çalışmaları sonucunda İzmir - Hindistan arasında planlanan bu hat, 56 yılda ancak 600 kilometre ilerleyebildi. Sultan 2. Abdülhamid döneminde inşa edilen demiryolu hattı, Aydın ve Denizli üzerinden 1912 yılında Isparta'nın Eğridir ilçesine ulaştı.
Şirketin amacı, Ege Bölgesi'nin güney ve güneydoğusunda çıkarılan madenler ile Küçük Menderes ve Büyük Menderes ovalarında yetiştirilen başta incir olmak üzere çeşitli tarım ürünlerinin İzmir Limanı'na daha hızlı getirilmesini sağlayarak ihracatı kolaylaştırmaktı. Şirket, 1912 yılı itibarıyla, ana demiryolu hattını önce Denizli'ye sonra da Eğirdir'e uzatmanın yanı sıra İzmir'in o dönem kasabaları olan Ödemiş ve Tire şube hatlarını inşa etti. Ancak ilk hedefi olan Konya'ya ulaşmayı başaramadı ve bölgesel bir demiryolu şirketi olarak çalışmaya devam etti.
Haber: Oral SARI


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası