• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406

ÇİVRİL ALTIN DEDESİNİ UNUTMADI

25/11/2021

ÇİVRİL ALTIN DEDESİNİ UNUTMADI

Çivril’in hayırsever iş insanlarından Kadir Kameroğlu vefatının beşinci yılında unutulmadı.
Çivril’e eğitim başta olmak üzere bir çok alanda dev eserler bırakan Kadir Kameroğlu vefatının beşinci yılında unutulmadı. Kurulması ve faaliyet göstermesinde büyük çaba sarf ettiği ÇEVAK tarafından Kadir Kameroğlu için anma mesajı yayınlanırken Kameroğlu’nun açılmasında öncülük ettiği ve yaptırdığı okullarda eğitim öğretim gören öğrenci ve öğretmenler de hayırsever iş insanını dualarla yad etti. Uzun yıllar gazetemizde köşe yazarlığı yapan ve anılarını genç nesillere aktaran Kadir Kameroğlu’nun hayat hikayesi şöyle:
Kadir Kameroğlu’nun Hayatı
1935 yılında Çivril’in Çatlar Mahallesinde doğan Kadir Kameroğlu, maddi imkânsızlıklar nedeni ile küçük yaşta hayat mücadelesine başlamıştır.
Memleketinde terzi çıraklığı ile başladığı iş hayatını şapkacılık yaparak, 1969 yılından itibaren ise kuyumculuk yaparak sürdürmüştür.
İlkokuldan sonra eğitim hayatını maddi imkânsızlıklar nedeniyle sürdürememiş olmanın eksikliğini, tüm hayatı boyunca yaşamış ve içinde bir uhde olarak kalmıştır. İçindeki insan ve halk sevgisinin ona vermiş olduğu duygularla ve “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir.” vecizesine olan içten inancıyla, doğduğu ve büyüdüğü yer olan Çivril ilçesine 1987 yılında Kadir Kameroğlu İlköğretim Okulu’nu yaptırmıştır. Doğduğu topraklara olan hizmet aşkını 1990 yılında yaptırdığı Sağlık Meslek Lisesi ile sürdürmüş olup, bu lise sonradan sağlık meslek liselerinin yüksekokula dönüşmesi ile Pamukkale Üniversitesi’ne bağlanarak hizmet vermeye devam etmiştir.
Okul, sağlık ocağı, yüksekokul ve camii gibi halkın tüm kesiminin faydalanabileceği yatırımları ülkeye kazandıran Kadir Kameroğlu, Çivril Endüstri Meslek Lisesi, Huzurevi gibi birçok kurumun yapımına da önderlik yapmış, bunun yanı sıra Çivril Devlet Hastanesi’nin çağa uygun hale gelmesi için maddi ve manevi önderlik yapmıştır.
Ülkesine yapmış olduğu hizmetlerden dolayı Kadir KAMEROĞLU, bu hayırsever çabalarının neticesi olarak Denizli tarihinde ilk kez, CUMHURBAŞKANLIĞI Makamı tarafından 15 Ekim 2002 tarihinde DEVLET ÜSTÜN HİZMET MADALYASI İle ödüllendirilmiştir.
BAZI ESERLERİ
Çivril Anadolu Teknik Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi
Kadir KAMEROĞLU İlköğretim Okulu (Çivril Merkezde)
Rasime KAMEROĞLU İlköğretim Okulu (Çivril Merkezde)
Nevişet KAMEROĞLU İlköğretim Okulu (Çivril Merkezde)
Kameroğlu Kardeşler Cumhuriyet İlköğretim Okulu (Çivril Merkezde)
Rasime KAMEROĞLU Merkez Anaokulu (Çivril Merkezde)
Ali KAMEROĞLU Anaokulu (Çivril Merkezde)
Kadir KAMEROĞLU Sağlık Meslek Lisesi (kapanmış olup yerine) Kadir KAMEROĞLU Kız Meslek Lisesi (Çivril Merkezde)
Çivril-Irgıllı Kasabası İlköğretim Okulu
Ali KAMEROĞLU Camii (Çivril Merkezde)
Rasime Ana KAMEROĞLU Camii ve Külliyesi (Çivril Merkezde)
Nevişet Kameroğlu Kız Kuran Kurs Binası (Çivril Merkezde)
Çivrilliler Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı (ÇEVAK)
Çivril Huzurevi
Nevişet KAMEROĞLU Sağlık Merkezi (Çivril - Kızılcasöğüt Kasabasında)
Çivril Devlet Hastanesi Ek Binası ve Diyaliz Üniteleri
HABER: ORAL SARI


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası