• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.262832.3921
Euro34.778034.9173

İSTİKLAL MARŞI VE MEHMET AKİF ERSOY SEMPOZYUMU

11/11/2021

İSTİKLAL MARŞI VE MEHMET AKİF ERSOY SEMPOZYUMU

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), İstiklal Marşı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulünün 100. yıl dönümü ve Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile 2021 yılı 'Mehmet Akif ve İstiklal Marşı Yılı' olarak ilan edilmesi çerçevesinde sempozyum düzenledi.
İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy Sempozyumu', Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz Kongre Kültür Merkezi'nde yapıldı. Sempozyuma; Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Önceki Dönem Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural İl Kültür Ve Turizm Müdürü Turhan Veli Akyol, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural günü anlam ve önemine ilişkin şu açıklamalarda bulundu; “Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı bağımsızlığımızın sembolü olan İstiklal Marşı'mızın kabul edilişinin 100. yılı dolayısıyla Pamukkale Üniversitesi tarafından düzenlenen İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy Sempozyumu'na katılım sağladık.
Sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, bu vesileyle Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u bir kez daha rahmet ve minnetle yad ediyorum.”


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası