• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382

ANADOLU BULUŞMASI YEREL MEDYA ÇALIŞTAYI MARMARİS’TE YAPILDI

21/10/2021

ANADOLU BULUŞMASI YEREL MEDYA ÇALIŞTAYI MARMARİS’TE YAPILDI

Cumhuriyet Halk Partisi tarafından düzenlenen “Anadolu Medya Buluşması ve Yerel Medya Çalıştayı”nın 2.si Marmaris’te yapıldı. Marmaris Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen çalıştay 61 ilden 300’e yakın gazetecinin katılımıyla gerçekleştirildi. Yerel medyanın sorunları ve çözüm önerilerinin tartışıldığı çalıştayın son gününe Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.
Geçtiğimiz hafta sonunda yapılan çalıştayda yerel medyanın sorunları ve çözüm yolları, tüm katılımcıların iştirak ettiği yuvarlak masa çalışmalarında ele alındı. Yuvarlak masa toplantılarında gazeteciler tarafından kaleme alınan sorunlar ve çözüm önerileri açıklanan sonuç bildirgesi ile kamuoyunun dikkatine sunuldu.
Çalıştayın açılış konuşmasını Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay yaptı. Organizasyona öncülük eden CHP İzmir Milletvekilleri Atila Sertel ve Tuncay Özkan katılımcılara iştiraklerinden dolayı teşekkür ettiler. İlk oturumda Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Sibel Güneş, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Can Güleryüzlü ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi güncel sorunlara ilişkin konuşmalar yaptılar. İki gün boyunca gerçekleşen oturumlarda; Basın İş Sendikası Genel Başkanı Savaş Nigar ile Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Gökhan Durmuş, “Yerel Medyada Sendika”, Ekonomi Muhabirleri Derneği Başkanı Turgay Türker ile Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı Celal Toprak, “Ekonomi Medyasının Halleri”, Tele 1 TV Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, “Medyanın Sefaleti, Gazeteciliğin Onuru”, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Sertaç Eş, “Ankara Gazeteciliği”, Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Barış Terkoğlu, “Türkiye’de Araştırmacı Gazetecilik”, Karar Gazetesi Yazarı Mehmet Ocaktan, “Yeni Dönemdeki Değişimler”, Radyo Televizyon Üst Kurulu üyeleri İlhan Taşcı ve Okan Konuralp “Türkiye’de Medya ve Denetimi”, Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş ise “Medyada Gerçekler ve Muhalif Medya” konularında görüşlerini ortaya koydular. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na sınırlı bir zaman diliminde 27 gazetecinin sorduğu soruların cevaplanmasının ardından çalıştay tamamlandı. Çalıştaya Türkiye Gazeteciler Federasyonu Onursal Üyesi Erkin Sarıoğlu’nun özel davetiyle Denizli’den tek katılımcı olarak gazetemizi temsilen sorumlu yazıişleri müdürü Şahin Şahan’da katıldı.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası