• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479

İL KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ ŞİİR YARIŞMASI DÜZENLİYOR

29/09/2021

İL KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ ŞİİR YARIŞMASI DÜZENLİYOR

Yunus Emre ve Türkçe yılı anısına şiir yarışması düzenleniyor.
2021 Yunus Emre ve Türkçe yılı dolayısıyla Denizli il Kültür Turizm Müdürlüğü öğrenciler arasında şiir yarışması düzenliyor. Başvuruların şahsen yapılacağı yarışmanın son başvuru tarihi 26 Kasım 2021 Cuma saat 17.00’de sona eriyor.
Denizli İl Kültür Turizm Müdürlüğü “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” anma ve kutlama etkinlikleri kapsamında “Denizli Yunus Emre Şiir Yarışması” düzenleyeceğini açıkladı.
Yapılan açıklamada; “2021 yılı, Türk dili ve kültürünün en önemli şahsiyetlerinden Yunus Emre’nin vefatının 700. yıl dönümü olması münasebetiyle UNESCO tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alınmış ve 30 Ocak 2021 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” olarak ilan edilmiştir. Bu vesileyle, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzce “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” anma ve kutlama etkinlikleri kapsamında “Denizli Yunus Emre Şiir Yarışması” düzenlenmektedir. Yarışmamız; insan ve doğa sevgisi, hoşgörü, kardeşlik ve barış kavramlarının sade Türkçe ile işlendiği, yeni ve özgün şiirler yazılmasının teşviki amacıyla il düzeyinde düzenlenmektedir” denildi.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası