• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406

YANGIN BÖLGESİ İÇİN NEVRESİM DİKİYORLAR

16/08/2021

YANGIN BÖLGESİ İÇİN NEVRESİM DİKİYORLAR

Çivril Belediyesi Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa açtığı usta makineci yetiştiriciliği kursu açtı. 16 kişinin katıldığı kurslar İŞKUR desteği ile devam ediyor.
Çivril Belediyesi sanayi tipi dikiş makinesi usta yetiştiriciliği kursu açtı. Bir aydır devam eden kurslara katılan kursiyerler konfeksiyon ve sanayi tipi makinelerde dikiş eğitimi alıyor.
Devlet Demiryollarına ait taş binalarda devam eden eğitimleri ziyaret eden belediye başkanı Niyazi Vural halk eğitim merkezi müdürü Ramazan Eroğlu’ndan çalışmalar ve açılan kurslarla ilgili bilgi aldı. Çalışmalar hakkında bilgi veren başkan Vural Halk Eğitim Merkezi ve İŞKUR ile birlikte usta dikim elemanı yetiştirmek için açılan kurslara çok sayıda müracaat olduğunu belirterek “Çivril Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezimiz ile hanım kardeşlerimize meslek edindirmek amacıyla açtığımız kursla devam ediyor. Düz makineci yetiştiriciliği kursuna katılan kardeşlerimiz aldıkları eğitim ve öğrendikleri ile tekstil fabrikalarında kalifiye eleman olarak çok rahat iş bulabiliyorlar. Bu tür kursların açılması ve devam etmesi için belediye olarak her türlü desteği vermeye devam edeceğiz” dedi.
Temmuz ayı başında başlayan ve Eylül ayında tamamlanacak kursta dikiş eğitimi alan kursiyerler son günlerde yaşanan yangın felaketinden etkilenen bölgelerin nevresim yatak örtüsü ve yastık gibi ihtiyaçlarını karşılıyorlar.
2 ay devam edecek kurslarda konfeksiyon atölyeleri ve tekstil fabrikalarında istihdam edilmek üzere usta dikim elemanı yetiştiriliyor.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası