• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406

GÜN BİRLİK GÜNÜDÜR

06/08/2021

GÜN BİRLİK GÜNÜDÜR

Geçtiğimiz Pazartesi günü saat 12.45 sıralarında Buldan İlçesi Türlübey Mahallesi’nde bulunan ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Çıkan orman yangına; Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nden 16 adet arazöz, 6 adet ilk müdahale aracı, 25 adet tanker, 3 adet dozer ile 2 adet kepçe, Orman Bölge Müdürlüğü’nden 25 adet arazöz, İl Sağlık Müdürlüğü’nden 6 adet ambulans, 1 adet UMKE aracı ile 20 sağlık personeli, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve 11. Tugay Komutanlığı’ndan yeterli sayıda personel ile birlikte özel sektörün de desteğiyle 12 adet iş makinası, su taşıma amaçlı 12 adet beton mikseri bölgeye sevk edildi.
Denizli Valiliği Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan 40 ton su taşıma kapasiteli yangın söndürme uçağı talep etti ve uçak yangın söndürme çalışmalarına destek verdi.
Yangın 03.08.2021 günü sabah saatlerinde bölgeye sevk edilen itfaiye, iş makinası, personel ile birlikte yöre halkının ve gönüllülerin de desteği ile tamamen kontrol altına alınarak söndürülmüş, aynı gün 14.30 itibarı ile soğutma çalışmaları devam etmektedir.
Denizli Valiliği konu ile ilgili olarak anbean yaşanan gelişmeleri internet sitesinden vatandaşlara duyurdu. Valilik tarafından yapılan açıklamalarda yangına müdehale eden çeşitli makina ve insan gücünün sayılarının yanı sıra sosyal medya dedikodularına vatandaşların itibar etmemesini istedi. Valilik internet sitesi üzerinden şu açıklamalara yer verdi;
“Sosyal medyada bir takım gerçek dışı paylaşımlar yapıldığı, bu paylaşımların halkımızda tedirginlik oluşturduğu üzülerek müşahede edilmiştir. Böyle zamanlar birlik günüdür ve yüreğimize düşen yangını el ele verip birlikte söndürme gayreti içerisine olma günüdür.
Vatandaşlarımızdan resmî makamlar dışında yapılan hiçbir açıklamaya itibar etmemeleri önemle rica olunur.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”
OSMAN ZOLAN SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINI YERİNDE İCELEDİ
Buldan İlçesi Türlübey Mahallesi’nde çıkan orman yangınına müdehale eden ekiplere Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da katıldı. Yangının başından sonuna kadar ekiplerle bir arada olan Zolan yangın anında ve söndürülmesinin ardından sosyal paylaşım sayfasından vatandaşlara seslendi. Zolan paylaşımlarında şu ifadelelere yer verdi.
“Geçmiş olsun Denizlim.
Buldan İlçemizin Türlübey Mahallesi’ndeki orman yangını söndürme çalışmaları tamamlanmış olup, soğutma işlemleri devam etmektedir. Orman Bölge Müdürlüğümüzün, İtfaiyemizin kahraman ekipleri ile fedakâr hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum. Allah'ım ülkemizi, Denizlimizi afet ve belalardan, daha beterinden saklasın.”
“ÖNEMLİ DUYURU!
Ülke olarak zor günler geçirdiğimiz bu günlerde Denizlimizde de birlik ve beraberliğimize gölge düşürecek, maksatlı, manipülatif ve asparagas haberler özellikle sosyal medya yolu ile paylaşılmaktadır.
Kahraman arkadaşlarımızla, Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerimiz, İtfaiye ekiplerimiz ve vatandaşlarımızla birlikte canımızı ortaya koyup ateşle mücadele ederken, Denizlimizin merkezinde ve bazı ilçelerimizde içme suyumuz ile ilgili toplu zehirlenmeler ve halk sağlığını olumsuz etkileyen vakalar yaşandığına dair iftiralar tamamen gerçek dışıdır.
Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak içme suyumuzu 7 gün 24 saat kontrol ediyoruz. Şu anda hastanelerimizde hiçbir vaka bulunmamaktadır. Lütfen bu tür paylaşımlar yapan fitnecilere itibar edilmesin. Saygılarımızla.”


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası