• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351

ÇİVRİL FUTBOL AKADEMİ AÇILDI

02/06/2021

ÇİVRİL FUTBOL AKADEMİ AÇILDI

Temel futbol eğitiminin öğrencilere kazandırılmasını amaçlayan akedemi; Antropometrik ölçümler, temel hareket eğitimi, kaleci özel eğitimi, özel psikolog eşliğinde mental eğitim, TFF lisanslı diyetisyen eşliğinde beslenme eğitimi gibi hizmetleri bünyesinde barındırıyor.
Konu ile ilgili bilgi aldığımız Adem Orhan temel futbol eğitiminin futbolcuların futbola özgü davranışlarını belirlediğini, topa vuruş tekniğini, koşu tekniğini, geliştirici antrenmanlar ile pekiştirilerek, saha içindeki davranışlarını geliştirirdiğinin altını çizdi. Orhan sözlerine şöyle devam etti; “Temel hareket eğitimi neyi geliştirir? Küçük yaşta kazanılan yetilerin (yürüme, koşma, sıçrama, yuvarlanma, el ayak koordinasyonu) kazanımını ve gelişimi sağlar. Antropometrik ölçümler ise büyüme ve gelişmenin takibinde vücut kompozisyonu ve beslenmenin takibinde vücut bölümlerinin birbirine oranının tespit edilmesinde anomalilerin takibinde Irk, cinsiyet, sosyokültürel farklılıkların belirlenmesinde kullanılır. Vücut ağırlığı, beden kitle endeksi, boy olarak aylık ölmüçler yapılır. Özel kaleci eğitimi temel kaleci tekniği, prensipleri kaleciye özgü, denge, reaksiyon, kuvvet gelişimini sağlar. Taktik olarak kalecinin savunmada ve hücumdaki önemini geliştirir. Tüm bunların yanında, iki ayda bir yapacağımız, kuvvet, sürat, patlayıcı kuvvet, esneklik ve reaksiyon testleri yapılacaktır. Asıl amacımız ve felsefemiz iyi eğitim doğrultusunda gelişmek ve ilerleme katetmektir” dedi.
Çivril’de bir ilk olan Futbol Akademisi’nin kadrosunda Antrenörler Adem Orhan, Mustafa Gül, Orhan Ülker, Diyetisyen Kadir Gezen, Psikolog Tolga Aslanoğlu, öğrencilerle bire bir ilgilenecek.



Akademinin Kurucusu ve Yönticisi Adem Orhan Kimdir;
11 Kasım 1994 doğumlu olan Orhan, 7 sene Çivril Belediyespor’da futbolculuk ve kaptanlık yaptı. Ege Üniversitesi Spor bilimleri fakültesi antrenörlük mezunu olan Adem Orhan, Göztepe’de antrenörlük mesleğine başladı. 5 sene Altınordu'da spor okulu dahil tüm yaş gruplarında antrenörlük yaptı.
Genç yaşta kariyer profilini oluşturan Adem Orhan “Memleketim Çivril’de mesleğimi genç sporcularla paylaşmayı istiyorum. Bu bağlamda faaliyete geçen akademimize her yaştan, amatör veya profesyonel sporla ilgilenen herkesi bekleriz” ifadelerini kullandı.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası