• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398

“ŞAP HASTALIĞININ SEBEBİ KATI ATIK TESİSİNİN OLMAMASI”

02/06/2021

“ŞAP HASTALIĞININ SEBEBİ KATI ATIK TESİSİNİN OLMAMASI”

CHP Çivril Belediye Meclis Üyesi Tunay Yazıcı şap hastalığının sebebini Denizli Büyükşehir Belediyesi ve DESKİ’ye bağladı.
Geçtiğimiz hafta şap hastalığı nedeni ile kapanan hayvan pazarının kapanma sebebinin Denizli Büyükşehir Belediyesi ve DESKİ’nin kanalizasyon atıklarını meralara bırakması olduğunu ifade eden tecrübeli politikacı Tunay Yazıcı ilgilileri atık tesisi kurmaya davet etti.
Büyükşehir belediyesine, sosyal paylaşım sitesinden seslenen Yazıcı şu ifadelerle takipçilerinin karşısına çıktı;
“UYARMAMIZA RAĞMEN ALINMAYAN TEDBİRLER ŞAP'A NEDEN OLDU!!!
Mahallelerin kanalizasyon atıklarının dere, çay yatağı ve meralara bırakılmasının sakıncalarını defalarca dile getirmemize, DESKİ ve Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne ısrarla durumun aciliyetini iletmemize rağmen sergilenen vurdumduymazlık ve boşvermişlik büyükbaş hayvanlarda şap hastalığına neden olmuştur. Önemli geçim kaynaklarından olan hayvancılığın karşılaştığı bu durum, ilçemizin tarım ve hayvancılık gelirlerine büyük darbe vurmuş, zor durumdaki üreticiyi olumsuz etkilemiştir. DESKİ ve büyükşehir belediyesi Çivril'de mahallelere atık tesisi kurmalı ve atık suları dere, çay ve meralara akıtmayı bırakmalıdır. Hayvanlarda görülen hastalıkların insanlara geçmeden gerekli tedbirler alınmalıdır. Osman Zolan'ın her seçim döneminde Çivril'e vaat ettiği arıtma tesisleri bir an önce yapılmalıdır. Bugün hayvanlarda baş gösteren hastalıkların çocuklarımızda ve insanlarda olmasını kimse istemez. Alınacak tedbirler, yapılacak tesisler tüm hastalıkların önüne geçecektir.”


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası