• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.297332.4267
Euro34.583134.7217

BENTLER IRGILLI VE TEKKE İÇİN AÇILACAK

27/05/2021

BENTLER IRGILLI VE TEKKE İÇİN AÇILACAK

Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural Tekke ve Irgıllı mahallelerinde yaşanan sulama suyu sorunu için Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı’yı ziyaret etti. Sulama kanallarını denetleyen başkanlar sulama suyu konusunda önemli kararlar aldı.
Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı’yı makamında ziyaret eden başkan Niyazi Vural tarımsal sulama ile ilgili yaşanan sıkıntıların çözümü hakkında fikir alışverişinde bulundu. Tekke ve Irgıllı Mahallelerinde yaşanan sulama sorunu ile ilgili olarak DSİ yetkilileri ile birlikte Tekke Mahallesine giden ve bölgede inceleme yapan başkan Niyazi Vural, Tekke ziyaretinden sonra bölgenin tarımsal su kaynağı Dinar’a geçti. Başkan Nihat Sarı ile sulama suyu ile ilgili olarak görüşen başkan Vural, daha sonra Dinar Belediye başkanı ile birlikte Dinar ile Tekke Mahallesi arasındaki sulama kanallarında inceleme yaptı.
Başkan Niyazi Vural Kanal üzerindeki bent ve kapakların açılarak fazla suyun Tekke ve Irgıllı’daki çiftçilerin kullanımına verilmesi konusunda Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı’dan destek istedi. Görüşmeden sonra bilgilendirme yapan Başkan Niyazi Vural, Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı ile yaşanan sıkıntıların giderilmesi konusunda mutabık kaldıklarını belirterek “Tekke ve Irgıllı Mahallelerimizin büyük bir alanı kapsayan tarım arazilerinin sulamasını yapabilmeleri, Dinar’dan gelen suyun akmasına bağlı. Uzun yıllardır Dinar’dan gelen suyun önünde bent olduğu için sulama suyu akmıyordu. Bu yıl yaşanan aşırı kuraklık nedeniyle çok zor günler yaşayan Tekke ve Irgıllı’lı çiftçilerimizin sorunlarına çare olma adına Dinar Belediye Başkanımızı ziyaret ettik. Durumu yerinde gördük. Isparta DSİ Bölge Müdürlüğünü arayarak gerekli izahat ve açıklamaları yaparak taleplerimizi ilettik. Başkanımız bizi en iyi şekilde ağırladı ve bizimle birlikte bölgeyi dolaşarak sorunu yerinde gördü. Yapılan görüşmler neticesinde inşallah en kısa zamanda kanallar üzerinde bulunan bent ve kapaklar açılacak boşa akan fazla su Tekke ve Irgıllı’lı çiftçi kardeşlerimizin kullanımına açılacak” dedi.
Başkan Niyazi Vural’a Dinar ziyaretinde, AK Parti İlçe Başkanı Halil Ertuğrul, Belediye Meclis üyesi Mehmet Çelikoğlu ve Tekke Mahalle Muhtarı Mehmet Mermer eşlik etti.
Haber: Ali ŞAHAN


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası