• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.297332.4267
Euro34.583134.7217

MAYIS AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

20/05/2021

MAYIS AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Çivril Belediyesi Mayıs ayı Meclis toplantısı Vali Recep Yazıcıoğlu konferans salonunda yapıldı. Latif Selçuk başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Kerim Doruk, Erhan Eren ve Gönül Emre mazeretleri sebebiyle katılmadı. Başkan Niyazi Vural’ın katılmadığı toplantıda, süre sınırlamasına takılmayan muhalefet üyeleri gündem dışı konuşmalar ile toplantıyı yaklaşık bir saat uzattı.
Gündem maddelerinin tamamının komisyonlara havale edildiği toplantıda, gündem dışı söz alarak konuşan meclis başkanı Latif Selçuk Ağrı’da şehit düşen polis memuru İsmail Kabalay’ı andı. Konuşmasında polis memuruna rahmet dileyen başkan Selçuk ailesine baş sağlığı dileklerinde bulundu. Latif Selçuk’tan sonra söz alan İYİ Parti Meclis Üyesi Elvan Çakmakçı toplantıya katılamayan Başkan Niyazi Vural’a geçmiş olsun temennisinde bulunarak İsrail’in Mescidi Aksa’da uyguladığı saldırıyı kınadı. Mayıs ayı meclis toplantısında gündem dışı söz alarak konuşan CHP grup başkan vekili Nuran Şafak’ta Gençlik haftası dolayısıyla 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutladı.
Sonrasında söz alan CHP Belediye Meclis Üyesi Nuri Özen “Sayın başkan, Ortak Sevdamız Çivril adlı seçim kitapçığınızda; büyükşehir belediye başkanı sayın Osman Zolan’ın Niyazi Vural kardeşimle dev projelere imza atacağız söylemleri ve slogan ile çıktığınız yolda sayfa 5’te yer alan yerel üreticilerin desteklenmesi için Çivril’li üreticilerin desteklenmesi için yerel ürünlerle ilgili ücretsiz danışmanlık hizmeti verilerek bu ürünlerin tanıtım, satış ve pazarlanmasına yönelik çalışmalar yapılacak ilçemiz özgü tüm ürünlerin marka değeri artırılarak yerel ekonomiye katkı sağlanacak sözünü vererek yola çıktınız.
Ayrıca sayfa 13 -15 arasında yer alan sözlere de değinecek olursak; üreten ve kazanan çiftçi, zararlarla etkin mücadele, akasya ormanı, organik gübre işletmesi, meyve ve sebze kurutma merkezi, yem karma makinesi verilecek, tarım lisesi açılacak, hayvancılık ve tarımsal sektörüne ekipman desteği verilecek, fidanlık bitki temini ve bitki satış alanları açılacak vaatlerinin gerçekleştiğini görememekteyiz. Bu konuda çalışmalarınızı göremediğimiz gibi çiftçilerimiz iki yıldır su ve sulama sıkıntısı içinde. DSİ, sulama ücretlerini peşin alıyor ve buna rağmen sezon bitmeden suyun bittiği söyleniyor; su verilmiyor. Bununla, ilgili ne gibi çalışmalar yaptınız? Bu yıl da aynı tablo ile mi karşılaşacaklar?
Depolarda elmalar kaldığından haberiniz var mı? Tanıtıp marka haline getireceğiniz Çivril in elması meyve suyunu gidiyor. Elma üreticileri masrafını bile karşılayamıyor. Bu gidişatın sonu gösteriyor ki Çivrl’in simgesi olan elma üretimi son bulmakla karşı karşıya. Çivril Belediyesi olarak bununla ilgili ne çalışmanız var? Verilen sözler kitapçıkta mı kaldı?
Tarımın merkezi olan Çivril’in çiftçisine verilen sözler kitapçıkta mı kaldı?
Göreve geldiğinizden bu yana parkların bakımı yetersiz. İmarda park olan yerlerin mahalle sakinleri parklarının yapılacağı zamanı merak ediyor ve soruyor. Mahalle sakinlerine bir cevabınız var mı?
Karabedirler yolundaki ormanlık alanın hali içler acısı durumda. Resimde gördüğünüz gibi keseli kurtlar çamları mahvetmiş. Bununla ilgili çalışmanız var mı? Bu ormanlık alanın içinde naylon ve kâğıt artıkları savruluyor. Ne zaman temizlenecek ve doğa rahat bırakılacak?
Katı atık toplama merkezini yapmak inşallah bizlere nasip olur söyleminde bulunduktan sonraki süreçte çöplük ne hale geldi biliyor musunuz? Çivril halkı soruyor katı atık toplama merkezi ne zaman yapılacak?
Sineklerle mücadele zamanını unuttunuz. Bunun sonucu vatandaşlarımız için çok ağır oldu. Çöplükteki bu manzara adeta sinek üretme merkezi oldu. Çivril Tokiler ve Akpınar mahallerini sinek bastığından haberiniz var mı?
Sayfa 16’da küçük esnafın yanındayız dediniz, zanaatkarların yanındayız dediniz…
Esnafımız kan ağlıyor Corona denen illet esnafımızı mahvetti. Bu yetmiyormuş gibi ana caddede mantar gibi çoğalan, her 500 metrede bir karşılaşılaşılan zincir marketler açılıyor. Bununla ilgili belediyemizin ve esnaf sanatkarlar odasının hiçbir çalışmasını göremedik . Bu zincir marketlerin birer tane açılmasına biz de karşı değiliz. Ama her birinden üç beş tane şube mevcut ve mahallelere açılacak kadar çoğaldılar. Esnafımız ‘Biz Çivrilliyiz eğer biz kazanırsak Çivril kazanır’ dedi. Niyetleri bizi bitirmekse bir kararname de bizlere çıkarsınlar kapatsınlar demekte.
Bütün bunlara bahaneniz var Çivril, Çivril olalı böyle bir yönetim görmedi ve bunları hiç hak etmiyor.” dedi.
Daha sonra CHP Belediye Meclis Üyesi Tunay Yazıcı gündem dışı söz alarak doğalgazı sordu. Yazıcı “Sayın başkanın faaliyet raporunda yapmış olduğu açıklamaları tekrar dinleme fırsatını buldum. Çivril halkımızın özlemle bir an evvel bitmesini beklediği doğalgaz. Sayın başkanın yapmış olduğu açıklamada doğalgazın ihaleye verildiğini, müteahhit firmanın Yamanlar Mahallesi’nde şantiye kurduğunu, altını çizerek söylüyorum önümüzdeki yıllarda doğalgazın faaliyete geçeceğini ifade etti. Sayın başkan bitiş tarihini vermedi. Oysa kamuoyunun merakla beklediği doğalgaz Çivril’e ne zaman gelecek? Müteahhit firmayla sözleşme bitiş tarihi nedir? Çivril doğalgaza ne zaman kavuşacak? Sayın başkan vekili ve yetkili müdürlerimizden bu konuyla ilgili açıklamalarını bekliyorum.”
Bu konuşmanın üzerine belediye yetkilileri boru hatlarının döşenme işinin devam ettiğini ifade ettiler. Ardından Yazıcı’nın ısrarla tarih istemesi üzerine yetkililer her hangi bir tarih belirtmedi.
Gündem dışı konuşmaların ardından, görüşülen gündem maddeleri komisyonlara havale edildi.
Mayıs ayı meclis toplantısı Cuma günü yapılacak toplantı ile tamamlanacak.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası