• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.297332.4267
Euro34.583134.7217

ADNAN KESKİN SU SIKINTISINA PARMAK BASTI

20/05/2021

ADNAN KESKİN SU SIKINTISINA PARMAK BASTI

Bayındırlık Eski Bakanı Çivril’li Adnan Keskin, Ak Parti’nin tarım politikalarını eleştirdi. Keskin gazetemize yaptığı açıklamada Ak Parti’nin çiftçileri kuraklık ile mücadele etmek zorunda bıraktığını söyledi.
Sert sözlerle Ak Parti Afyon Milletvekili Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nu eleştiren Keskin ovada yaşanan su sıkıntısının sorumlusunun Veysel Eroğlu olduğunu vurguladı.
Telekonferans yöntemi ile röportaj yaptığımız tecrübeli siyasetçi Adnan Keskin konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Devlette devamlılık ilkesi vardır. Bu ilkeye göre bir iktidar kamu yatırımı yapmışsa sonradan gelen iktidar haklı meşru bir gerekçe görmeden yapılan yatırımı işlevsiz hale getirmez. Adalet ve Kalkıma Partisi maalesef her konuda olduğu gibi devletin geleneklerini ve devletteki devamlılık ilkesini aşındırmaya uğratmıştır. Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarı Çivril, Baklan, Çal Denizli ve Sarayköy Ovasında çiftçilik yaparak yaşamını sürdüren üreticilerimizi kuraklıkla mücadeleye tutsak etti. 240 milyon metreküp su toplama kapasitesine sahip Sundurlu Barajı, Işıklı ve Dinardan çıkan sular Küfi Çayına 200 km mesafede toplanarak giden yağmur suları ile beslenir. Akdağın arka yüzündeki yer tutan karların erimesiyle oluşan sular da baraja akar. Akp Afyon Milletvekili Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu iş başına gelince, Küfü Çayı’nın üzerine Taşoluk, Ören barajları ile Nuh Göleti dahil olmak üzere 11 tane gölet işa etti. Ören Barajının su kapasitesi 25 milyon metreküp, Taşoluk Barajının su tutma kapasitesi 7 milyon metreküp. Bunların üzerine 11 tane gölet suları da eklendiğinde toplam 100 milyon metreküp suyun sundurlu barajına ulaşması engellenmiştir. Yağışların az olmasının getirdiği olumsuzluklar da bu engellenen suya eklenince bu yıl sundurlu barajında 90 milyon mete küp su toplanmıştır. Adıgüzel ve Çindere Barajlarında su miktarı da kapasitesinin çok altındadır. Bu olumsuzluklar nedeniyle Baklan, Işıklı Ovası, Çal ve Denizli’deki yapılmış olan kanaletler kurutma kanalları işlevsiz hale gelmiştir. Işıklı, Baklan, Çal, Denizli, Sarayköy Ovalarına yapılan yatırımları maalesef Adalet ve Kalkınma Partisin Küfi Çayı üzerinde gerçekleştirdiği operasyonların sonucunda buralardaki yapılan bütün yatırınlar işlevsiz hale gelip atıl olmuştur. Su kıtlığının yarattığı zararların yükü çiftçilerin altında ezilmesine neden olmuştur. Kuldan korkmayan utanmayan siyasileri Allah’tan korkmaya utanmaya davet ediyorum. Bu haksız yapılanmanın devreden çıkarılması için gerekli girişimleri ortaya sergilemesini diliyorum.
ÖZEL HABER ALİ ŞAHAN


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası