• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339

KIZILAY’DAN GÜNLÜK 500 KİŞİYE SICAK YEMEK

26/04/2021

KIZILAY’DAN GÜNLÜK 500 KİŞİYE SICAK YEMEK

Çivril Belediyesi ve Kızılay Çivril Şubesi tarafından Ramazan Ayı boyunca günlük 500 kişiye sıcak yemek hizmeti verilecek.
Türk Kızılay Çivril Şubesi, Ramazan ayında ilçedeki 500 kişiye iftarda sıcak yemek ulaştırıyor. Türk Kızılay'ın Çivril'deki aşevinde pişen yemekler, Ramazan Ayında dar gelirli ve engelli vatandaşların iftar sofrasında yer alıyor. Yemekler Kızılay gönüllüleri tarafından sıcak halde ailelerin evlerine götürülüyor.
Türk Kızılay Çivril Şubesi Başkanı Muhammed Özkan, ilçedeki aşevinin faaliyete girmesinden bugüne binlerce kişiye sıcak yemek sağlandığını söyledi.
Çivril Belediyesi işbirliği ile salgın döneminde her gün iki öğün sıcak yemek dağıtıldığını belirten Özkan, Ramazan ayı ile birlikte dağıtım ağının genişlediğini ve sayının arttığını ifade etti. Malzeme ve dağıtım konusunda Çivril Belediyesinin Kızılay Çivril Şubesine büyük destek verdiğini dile getiren Özkan, “Belediyemizin ve başkan Niyazi Vural’ın desteği arttığı sürece bizlerin ihtiyaç sahibi vatandaşlara sunduğu hizmetler de katlanarak artmakta” diye konuştu.
“Her gün 500 kişi sıcak yemek ve dualarla iftar açıyor”
Muhammed Özkan, Kızılay gönüllülerinin Ramazanda dar gelirli, engelli ve hasta vatandaşların evlerine 2 öğün ve 4 çeşit sıcak yemek ulaştırdığını aktararak, şöyle devam etti “Bu yıl yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında aralıksız yemek dağıtımı yaptık. Ramazan ayı ile birlikte iftara 2 saat kala ihtiyaç sahibi vatandaşların yemeklerini hazırladığımız sefer tasları veya evlerinden aldığımız tencerelere, kaplara koyarak aracımızla evlerine sıcak sıcak götürüyoruz. Türk Kızılay Çivril Şubesi Aşevinden götürülen yemeklerle her gün 500 vatandaş dualarla iftar açıyor”
Yemek dağıtımı dışında da ihtiyaç sahiplerinin yanında
Sıcak yemek dışında da önemli hizmetler yaptıklarına dikkat çeken Özkan, merkezden gönderilen kaynakla evi olmayan 3 aileye konteyner ev verildiğini belirterek “Evi olmayan üç ailemize ev yapıncaya kadar konteyner temin ettik. Yedi aile için daha girişim ve çalışmalarımız sürüyor” dedi.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası