• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406

İYİ PARTİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİS ÜYESİ KORAY EREN’DEN “KIRSAL MAHALLE” ÖNERİSİ

05/03/2021

İYİ PARTİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİS ÜYESİ KORAY EREN’DEN “KIRSAL MAHALLE” ÖNERİSİ

Mart ayı meclis toplantısı yapıldı. Başkan Niyazi Vural ve İYİ Partili Koray Eren’in tartışmasına sahne olan meclis toplantısında Kırsal Mahalle önerisine AK Partili ve MHP’li meclis üyeleri onay vermedi.
Çivril Belediyesi Mart ayı meclis toplantısı birinci birleşim birinci toplantısı yapıldı. Vali Recep Yazıcıoğlu Kongre Merkezi Toplantı Salonunda yapılan Mart ayı ilk toplantısına AK Partili meclis üyesi Mehmet Çelikoğlu ile MHP’li meclis üyesi Kerim Doruk mazeretleri sebebiyle katılmadı. Mart ayı meclis toplantısına muhalefet meclis üyeleri ile başkan Vural’ın tartışması damga vurdu.
İYİ Parti Meclis Üyesi Koray Eren’in meclis gündemine ilave edilmesi için verdiği ‘Kırsal Mahalle’ önergesi AK Parti ve MHP’li meclis üyeleri tarafından reddedilirken Koray Eren Başkan Vural’ı Çivril’in menfaatlerini korumadığı ve kırsal mahallelerde yaşayanlara haklarını vermediği gerekçesi ile eleştirdi.
Koray Eren’in verdiği önerge yapılan oylamada Cumhur İttifakı meclis üyelerinin oyları ile reddedildi.
İşte Koray Eren’in mecliste görüşülmesini istediği önerge;
“TC. ÇİVRİL BELEDİYE MECLİS BAŞKAN’LIĞINA
16 Ekim 2020 tarih ve 31276 (Mükerrer) sayılı Resmi Gazete de yayınlanan, Kamu Mali Yönetim ve Kontrol Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılması hakkında ki Kanun’un 10. Maddesinde ki ;
EK Madde 3’te ‘’Köy veya belde belediyesi iken mahalleye dönüşen ve büyükşehir belediyesi sınırları içinde bulunup sosyo-ekonomik durumu, şehir merkezine uzaklığı, belediye hizmetlerine erişebilirliği, mevcut yapılaşma durumu ve benzeri hususlar dikkate alınarak ilgili ilçe belediye meclisinin kararı ve teklifi üzerine büyükşehir belediye meclisinin en geç doksan gün içinde alacağı karar ile kırsal yerleşim özelliği taşıdığı tespit edilen mahalleler, kırsal mahalle kabul edilir. Bu belirlemenin mahalle düzeyinde yapılması esastır. Ancak; tamamı kırsal mahalle olarak tespit edilmeyen diğer mahallelerde de on bin metrekareden az olmamak kaydıyla kırsal yerleşik alan belirlenebilir. Kırsal mahalle veya kırsal yerleşik alan vasfı bu fıkrada belirtilen usulle kaldırılabilir.’’ Denilmektedir.
Kırsal Mahalle statüsüne geçirilen yerlerde Emlak Vergisi muafiyeti, içme ve kullanma sularında indirim, bina ve inşaat harcı ile imarla ilgili harçların alınmaması gibi haklar tanınacağı kanun maddesinde açıkça belirtilmiştir.
Bu hüküm doğrultusunda kırsal mahalle olarak belirlenecek yerleşim yerlerimizin tespitinini yapacak bir komisyon kurulmasını , lüzumu dahilinde muhtarlarında sürece dahil olmalarını saygıyla talep ediyorum. 01/03/2021
Koray EREN
İYİ Parti Meclis Üyesi”
Meclis toplantısı görüşülen beş maddenin ilgili komisyonlara havale edilmesi ile sona ererken Mart ayı ikinci toplantısı 3 Mart Çarşamba gün saat 10.00’da yapılacak.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası