• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.297332.4267
Euro34.583134.7217

TOKALI İÇİN KOLLARI SIVADI

22/12/2020

TOKALI İÇİN KOLLARI SIVADI

Milli Parklar 5. Bölge Müdürü Şahin Çılgın Çivril’i ziyaret etti. Çılgın’a Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, Çivril Belediye Başkan Yardımcısı Latif Selçuk, AKİDAK (Akdağ İzcilik Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü) Başkanı Erkan Atilla eşlik etti. Ziyaret kapsamında Çivril Sığırkuyruğu Yaylası, Çivril Tokalı Kanyonu ve Kocayayla’da bir dizi incelemelerde bulunuldu.
19 Aralık 2020 Cumartesi günü sabah erken saatlerde Işıklı Mahallesinde başlayan programın ilk durağı Çivril Sığırkuyruğu Yaylası idi. Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural burda Milli Parklar 5. Bölge Müdürü Şahin Çılgın’a bölge hakkında bilgi verdi. Niyazi Vural yaptığı bilgilendirmede bu yaylaya bir adet tuvalet, bir adet mescit yapılmasını ve muhtelif yerlerde kamelya ile su ihtiyaçlarının olduğunu ifade etti. Şahin Çılgın Niyazi Vural’ın bu isteğine olumlu cevap vererek derhal gereğinin yapılması talimatını verdi.
Bu alanda yapılan gözlem çalışmasının ardından civarda bulunan yaban hayvanları için yem bırakıldı. Sığırkuyruğu Yaylası’ndan Tokalı Kanyonu’na giden yol heyelan sebebi ile kapalı olduğu için kanyona Kocayayla’dan gidilme kararı alındı. Daha sonra Kocayayla’ya ulaşılıp çay molası verildi. Burada Başkan Niyazi Vural, AKİDAK Başkanı Erkan Atilla ve Doğa Fotoğrafçısı Tayyar Karabulut Sığırkuyruğu Tokalı Kanyonu arasındaki yolun stabilize edilmesi ve yolun ıslahı için izin istendi. Çılgın Sığırkuyruğu - Tokalı arasındaki yolun yapılması için gerekli izni verdi.
Yaşanan bu gelişmelerin ardından Çivril Tokalı Kanyonunda yürüyüşe başlayan heyet yaklaşık 4 saat boyunca zorlu parkurda treking yaptılar.
Çivril’in doğasına hayran kaldığını dile getiren Çılgın bu coğrafyanın turizme kazandırılması için dokusuna zarar vermeden yapılması gerekenlerin yapılacağını ifade etti.
Niyazi Vural, Şahin Çılgın ve ekibine kendilerine eşlik ettikleri aynı zamanda doğa turizmine olan katkılarından dolayı teşekkür etti.
AKİDAK Başkanı Erkan Atilla Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural’a ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürü Şahin Çılgın’a doğanın dokusuna zarar vermeden ulaşılabilirliği sağlamak adına yapılan bu çalışmadan dolayı teşekkür ettiğini ifade ederek, önümüzdeki günlerde Çivril doğa turizmi açısından çok şey kazanacak, emeği geçen herkese şükranlarımızı sunarız” ifadelerini kullandı.
Haber: Ali ŞAHAN


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası