• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.297332.4267
Euro34.583134.7217

YERLİ TOHUM SEFERBERLİĞİ BAŞLADI

16/12/2020

YERLİ TOHUM SEFERBERLİĞİ BAŞLADI

Çivril Belediyesi yerli tohum üretip çiftçi ve üreticilere dağıtacak.
Çivril Belediyesi tarımın geliştirilmesi ve çiftçilerin milli tohuma yöneliminin arttırılması amacıyla yerli buğday tohumu ekerek üretimi yapmaya başladı. Koçak, Belence ve Çapak mahallelerinden toplanan yerli ‘Goca Buğday’ Kırmızı Buğday, belediyenin tarlalarına ekildi.
Belediye Başkanı Niyazi Vural’ın önderliğinde ekilen Kırmızı Buğday tohumlarının hasattan sonra isteyen çiftçilere dağıtılacağı ve yerli ürün yetiştirilmesinin teşvik edileceği belirtildi.
Çalışma ile ilgili olarak açıklama yapan ve bilgi veren başkan Niyazi Vural günden güne yok olmaya yüz tutan yerli tohumlara yeniden hayat vererek koruma altına aldıklarını ifade etti. Başkan Vural; “ Artık gelecekte bu yerli tohumların olmayacağını düşündüğümüz için yeniden onlara hayat vermek istedik. Yerli tohum yok denecek kadar az kaldı. Çivril ve gelecek için ayakta tutmamız gerekiyor. İnşallah buğdayları hasat edip oradan elde ettiğimiz tohumları yine çiftçilerimize dağıtacağız. Çiftçiye desteği bu şekilde vereceğiz. Biz daha önce lavanta bahçesi oluşturduk. Bir arkadaşımız lavanta bahçesi oluşturmak istedi ama fidesi çok pahalı imiş. Bizde lavantalarımızdan koparalım çiftçilerimize destek amacıyla verelim. Biz her zaman çiftçilerimizin yanındayız.” şeklinde konuştu. H: Oral SARI


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası