• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.297332.4267
Euro34.583134.7217

EĞİTİMDE KURA OLMAZ

08/12/2020

EĞİTİMDE KURA OLMAZ

Çivril Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısı yapıldı.
Çivril Belediyesi 2020 yılı Aralık ayı Meclis toplantısı birinci birleşim birinci oturumu 7 Aralık 2020 Pazartesi günü Vali Recep Yazıcıoğlu Konferans Salonunda yapıldı.
AK Partili Alaattin Yalçın ile CHP’li meclis üyesi Gönül Emre’nin mazeretleri dolayısıyla katılmadığı toplantıya, başkan Vural ile muhalefet meclis üyeleri arasındaki tartışma damga vurdu.
Çivril Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısında gündem dışı konuşan başkan Niyazi Vural, Korona Virüsün bir an önce bitmesini diledi. Meclis gündem maddelerinin görüşülmesine başlamadan önce Korona Virüs nedeniyle hayatını kaybeden gazeteci Sabahattin Yaman ile Çivril Esnaf Odası Başkanı Ertuğrul Mutlu için taziye dileklerini ileten başkan Vural “İlçemizde ve ülke genelinde Korona Virüs nedeniyle vefat eden tüm vatandaşlarımıza rahmet diliyorum. İnşallah Aralık ayı meclis toplantımız maske ve mesafe kuralına uyarak yaptığımız son toplantı olur. Korona’dan dolayı birçok vatandaşımızı kaybettik. En son esnaf odası başkanı ve sanayi esnaflarından Selami Menteş ve gazeteci Sebahattin Yaman. Allah hayatını kaybedenlere rahmet eylesin ailelerine ve sevenlerine sabır versin" dedi.
Bakanlık dağıtsın eksik kalırsa
Elimizden geleni yaparız
İyi Parti grup başkanı ve CHP grup başkan vekilinin konuşmasının ardından söz alan Millet İttifakı meclis üyeleri belediye tarafından uzaktan eğitim için öğrencilere tablet dağıtılmasını teklif etti. Tablet dağıtımının Milli Eğitim Bakanlığı önderliğinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılacağını belirten başkan Vural “Milli Eğitim Müdürlüğü belirlediği ihtiyaç sahibi öğrencilere tablet dağıtımını yaptıktan sonra eksik kalan yetişmeyen olursa belediye olarak bizde elimizden geleni yaparız” dedi.
Eğitimde Kura Olmaz
Tabletler ile ilgili olarak konuşan Tunay Yazıcı öğrencilere tanesi 250 lira olan tabletlerden dağıtılmasını önerince Başkan Vural “250 liralık tablet öğrencilerin derslerinde kullanabileceği bir ürün değildir. dersler için kullanılacak tablet en az 1000 liradan başlar. Milli Eğitim Müdürlüğünden aldığımız bilgiye göre Çivril’de 876 öğrencinin tablet ihtiyacı var. Her öğrenciye tablet versek bütçemiz buna yetmez” dedi.
Millet İttifakı Meclis üyesi Koray Eren tablet almak için bütçe ayrılmasını ve alınacak tabletlerin kura ile öğrencilere dağıtılmasını teklif edince başkan Vural öneriye sert tepki gösterip “Eğitimde kura olmaz” diyerek tartışmayı sonlandırdı.
Gündem dışı konuşmaların ardından meclis gündem maddeleri görüşüldü. Komisyonlara havale edilen maddeler, komisyon toplantılarının ardından 10 Aralık Perşembe günü yapılacak toplantıda görüşülecek. Haber: Ali ŞAHAN


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası